Kdo je Gustav Bubník?

Fotbalový klub Bohemians vlastní znovu fyzická osoba a ne firma, jak jsme v uplynulých hodinách chybně uvedli. "Všech sto procent akcií patří mně jako fyzické osobě," řekl Gustav Bubník mladší. My Vám představujeme novémo bosse vršovického klubu v profilu, který vydala agentura ČTK.

Kdo je Gustav Bubník?

Nový majitel druholigového fotbalového klubu Bohemians Praha a syn někdejší hokejové legendy Augustina Bubníka Gustav je veřejnosti znám spíše jako bývalá dětská filmová hvězda. V posledních letech se pohybuje v podnikatelské a finanční sféře. Dvaačtyřicetiletý Bubník je společníkem a jednatelem stavební firmy B and B, s. r. o. S Bohemians už byl spjatý v minulosti, protože působil v pojišťovně CU, která byla nedávno generální sponzorem vršovického klubu.

Nový majitel Bohemians se však dlouho věnoval především filmu a divadlu. Narodil se 23. dubna 1962 v Bratislavě a ještě dříve, než začala jeho televizní a filmová dráha, vstoupil na jeviště. Poprvé se představil v deseti letech v Realistickém divadle. V dětství hrál také aktivně fotbal a po otcově vzoru i hokej. V šestnácti letech se však zranil a herectví zvítězilo. Bubník vystudoval konzervatoř a stal se jednou z nejznámějších dětských hereckých hvězd. Do několika filmů ho obsadil režisér Ludvík Ráža. Hrál například ve filmech Boříkovy lapálie, Pan Tau nebo Odysseus a hvězdy. Film Chvíle pro píseň trubky například vyhrál Zlatou nymfu na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu. Jeho prvním filmem byla Záhada obrazu sv. Šebestiána. Od roku 1972 do roku 1991, kdy s herectvím přestal, se věnoval i divadlu. Hostoval v několika pražských divadlech a hrál i mimo Prahu.

Po roce 1991 vystudoval na DAMU organizaci a řízení divadla a později produkoval několik vlastních i cizích projektů a řediteloval v Divadle Jiřího Wolkera a v Kladně. "Pak jsem si řekl, že dělat v dnešní době kulturu na soukromé bázi je horší než boj dona Quijota s větrnými mlýny a podnikl jsem druhou rekvalifikaci," řekl Bubník o své další životní pouti. Absolvoval jazykový kurz v Londýně a údajně pracoval pro britskou firmu.

Gustav Bubník je podruhé ženatý, s manželkou Soňou vychovávají několik vlastních i nevlastních dětí. Jedno dítě má také z prvního manželství. S rodinou žije u Kutné Hory na bývalé faře. Ve volném čase si stále rád zasportuje a příležitostně se věnuje dabingu.