O své peníze se nebojím, říká Bubník

"Teď už to snad bude především o radostech a ne o starostech." S těmito slovy se s akciemi Bohemians loučil bývalý majitel Jiří Křížek. Přichází nový muž do čela klubu. Dvaačtyřicetiletý Gustav Bubník má za sebou hereckou minulost, působení ve finančním sektoru a teď přichází na tenký led fotbalového byznysu. "K Bohemce mám vztah. Vzedmulo se to ve mně, když Bohemka chtěla koupit ligu od Opavy. To je nedůstojné jejímu jménu. Chci Klokany dostat do ligy důstojným způsobem," říká v rozhovoru Gustav Bubník.

O své peníze se nebojím, říká Bubník

Je spoustu nejasností a spekulací. Jaká skupina tedy koupila Bohemku?
"Na začátek bych chtěl vyvrátit fámu, že Bohemku koupila firma. Jediným, stoprocentním vlastníkem klubu jsem já, jakožto Gustav Bubník - fyzická osoba. Mojí osobou je reprezentována skupina českých podnikatelů, kteří žijí tady i v zahraničí a jimž leží na srdci osud Bohemians. Všichni jsou ochotni pomoci a finančně přispívat na chod klubu."

Jaké byly a budou Vaše první kroky?
"Mezi první kroky samozřejmě patří seznámení s hráči. Nastínil jsem jim situaci a řešení jejich problémů. Teď si dáváme deset dní na velmi tvrdou práci. S každým hráčem se uvidím osobně a budeme diskutovat nad jejich smlouvami a dodatky tak, abychom  co nejdříve vyřešili všechny závazky klubu. Dalším krokem musí být uhrazení dluhů, které uznala Arbitrážní komise. Musíme si uvolnit ruce. Budeme jednat se všemi věřiteli. Je jich hodně, ale je to potřeba."

Nebojíte se o své peníze, které do klubu vložíte?
"Nebojím!"

Takže jste si jistý, že o peníze nepřijdete?
"Jistota není nikdy stoprocentní. Bohemka, to je tradiční mužstvo, jinak by se nad takovým klubem už dávno zavřela voda. Tradice je tady obrovská a i když to samo o sobě nestačí, je na čem stavět. Bohemians mají známou značku. Partneři, kteří do Bohemky vstupují, jsou si toho vědomi. Pozitivní je, že hráči jsou odhodláni pro tento klub udělat hodně. Viděl jsem to při společném setkání v kabině. Naladili jsme je na pozitivní myšlení, což je důležité. Budou se soustředit jen na fotbal a jsem přesvědčen, že ho budou hrát dobře."

Ve smlouvě o smlouvě budoucí jste se údajně zavázal složit na účet klubu okamžitě deset miliónů korun. Už jste to udělal?
"S panem Křížkem to bylo velmi gentlemanské jednání. Měl samozřejmě požadavky, abych mu předložil záruky, že mám na provoz klubu. To se stalo, takže je vše v pořádku."

Takže jste složil deset miliónů?
"Peníze jsou tam, kde mají být."

Co Vás přivedlo právě do Bohemky?
"Dlouhou dobu jsem působil v kultuře, pak pět let ve finančním sektoru. Každý ví, že jsme sportovní rodina, také mě to ke sportu táhne. Už jsem jednou v Bohemce spolupůsobil, když firma, ve které jsem pracoval, pojišťovna CU, byl generálním sponzorem klubu. Já měl ze své pozice na starost právě Bohemku. Přes rok jsem do Ďolíčku docházel dvakrát týdně. Z Amfory se znám i s Vladimírem Hruškou. Když jsem v médiích četl, jak chce Bohemka získat z Opavy první ligu, vzedmulo se to ve mně a rozhodl jsem se, že do toho vstoupím svými penězi. Chci pro Bohemku první ligu, ale důstojným způsobem."