Majitelem Bohemians znovu Křížek

V pondělí odpoledne skončilo několikahodinové jednání mezi majitelem Bohemians Gustavem Bubníkem a bývalým vlastníkem Jiřím Křížkem. Výsledek jednání naplnil očekávání: sto procent akcií se vrací zpět Jiřímu Křížkovi, protože Bubník nedodržel podmínky kupní smlouvy. Zatím se nepotvrdily spekulace, že akcie převezme Michal Vejsada. "Dnes už určitě k žádné změně nedojde. Teď ale budeme jednat rychle, zítra budou další informace. Táta si Bohemku dlouho nenechá," řekl internetovým stránkám Alexandr Křížek, syn Jiřího Křížka. "Táta už je hodně vyčerpaný a je z celé situace mrzutý. Proto mu budu v těchto dnech pomáhat," zdůvodnil své angažování mladší z rodu Křížků.

Majitelem Bohemians znovu Křížek

Gustav Bubník koupil Bohemians 7. ledna 2005. Podle smlouvy měl do klubu vložit celkem třicet miliónů korun, ale jeho jedinou investicí byla nakonec jen jedna koruna za sto procent akcií. Bubník podle svých slov kupoval Bohemku pro skupinu českých podnikatelů, které ale nikdy nepředstavil a už ani nepředstaví. Jeho vláda nad Ďolíčkem skončila po sedmnácti dnech.

Gustav Bubník a Jiří Křížek po pondělním jednání vydali společné prohlášení:

Smluvní strany se po vzájemné dohodě rozhodly odstoupit od smlouvy o koupi cenných papírů ze dne 7. ledna 2005, a to zejména na základě dvou klíčových skutečností, jednak prodávající do dnešního dne nepředal kupujícímu účetní doklady společnosti FC Bohemians Praha a.s., dále pak kupující nedodržel ustanovení smlouvy o složení finančních prostředků na účet FC Bohemians Praha a.s..

MAJITELÉ BOHEMIANS

do roku 1993 Tělovýchovná jednota Bohemians
od roku 1993 Dalibor Lacina, Zdeněk Svoboda, Ivan Baťka starší, Ivan Baťka mladší
od června 1996  Pavel Švarc
od 1. října 2003  Zdeněk Zlámal
od 6. ledna 2004 Michal Vejsada
od 5. února 2004 Habanera spol s r.o. (majoritní vlastník Tomáš Böhm)
od 30. září 2004 Jiří Křížek
od 7. ledna 2005 Gustav Bubník
od 24. ledna 2005 Jiří Křížek