Přispívají fanoušci z celého světa

Končí další pracovní týden, ale nadšení fanoušků Bohemians neutuchá. Ta zpráva se rychle rozkřikla do celého světa. Zachraňte Bohemku! A už přichází i první finanční pomoc ze zahraničí. Na adresu družstva dorazily přihlášky z Venezuely, ze Spojených států, z Austrálie, z Anglie, z Německa a samozřejmě i ze sousedního Slovenska.

Přispívají fanoušci z celého světa

Už i Venezuela fandí Družstvu fanoušků Bohemians. MUDr. Eduardo Zambrano Gonzales z města Estado Zulia přispěl částkou 1.111 Kč. Jeho přihláška přišla poštou přímo z Venezuely. Podobným způsobem přispěli i další zahraniční příznivci zelenobílých barev. Na své Klokany nezapomněla ani země původu tohoto ušlechtilého zvířete. Z Austrálie přispěl Christopher Drayton. Mezi členy družstva se už počítají i dva Američané. Lucia Ahnová z New Yorku a Gary Griffin z Brooklynu. Kolébku fotbalu Anglii zastupují mezi fanoušky Richard Longley a David Young. Úzké přátelství fanoušků Bohemians s příznivci St. Pauli mělo vliv na příspěvek Němce Stefana Scahtze. Do družstva vstoupil i jeho krajan Carsten Liesenberg z Rostocku. Vůbec prvním zahraničním občanem, který vložil své peníze do družstva, byl Rakušan Sepp Leimgruber. Jeho vklad 101.000 Kč je dosud rekordním příspěvkem.

Příznivci zelenobílých svým ojedinělým projektem vzbudili i zájem zahraničních médií. O článcích v maďarském, německém a anglickém tisku už jsme informovali, nyní přichází na řadu televize. Na tento víkend dorazí do Prahy štáb velké mediální skupiny IMG/TWI. Tato nadnárodní společnost se zaměřuje výhradně na sport a vyrábí například celosvětový sportovní magazín Gilette World Sport Special. Televizní štáb stráví v Praze celý víkend a poté se přesune na zápas Ligy mistrů Bayern Mnichov - Chelsea. "Máme naplánovaný bohatý program. V sobotu jedeme na zápas dorostu Bohemians, poté bude televizní štáb zpovídat fanoušky Klokanů v restauraci Klepáč a na odpoledne je naplánována návštěva koncertu pro Bohemku v Balbínově poetické hospůdce. V neděli štáb navštíví zápas internacionálů v Horních Počernicích a poté se přesune do Ďolíčku, kde bude dělat rozhovor s Antonínem Panenkou," popsal program televizního štábu Martin Slavík, jeden z fanoušků Bohemians, který je zároveň člen družstva. Nádnárodní mediální společnost (mj. provozuje internetové stránky Manchesteru United) prostřednictvím emailu oslovila Družstvo fanoušků Bohemians a požádala o spolupráci. Martin Slavík se sám nabídl a bude televizní štáb po celý víkend doprovázet.