Průběh členské schůze DFB

Bylo půl deváté, neděle ráno. Obvykle se lidé v tento čas ještě převalují v posteli a pomalu se chystají na odpočinkový program s rodinou. V neděli 12. června ale fanoušci Bohemians museli svůj program změnit. Členská schůze Družstva fanoušků Bohemians měla nemilosrdný začátek registrace. Už půl hodiny před devátou se před halou pražské Slavie v Edenu shromažďovali příznivci v zelenobílých barvách. Celkem se jich u deseti registračních stolků zapsalo 699. V půl jedenácté začala schůze, která měla celkem čtrnáct bodů na programu jednání. Tím nejdůležitějším bylo schválení smlouvy se společností Bohemians 1905 (dříve AFK Vršovice).

Průběh členské schůze DFB

Družstvo fanoušků Bohemians v úvodu vyslechlo zprávu předsedy DFB Antonína Jelínka o činnosti v uplynulých měsících. Antonín Jelínek popsal úlohu DFB při záchraně Bohemians. Místopředseda DFB Jiří Dienstbier popsal vyjednávání s věřiteli.Členové DFB jasnou většinou zprávu o činnosti DFB schválili.

 

Předseda představenstva společnosti Bohemians 1905 Emil Buřič přednesl zprávu o vzniku Bohemians 1905 (dříve AFK Vršovice) a dalších plánech společnosti.

 

Ředitel Bohemians Jiří Steinbroch popsal vznik spolupráce s Bohemians 1905. Jmenoval osm hráčů, kteří zbyli v kádru Bohemians a v létě se vrátí z hostování: Raba, Kolář, Rodinger, Holec, Volf, Prošek, Vyskočil, Škoda. Jiří Steinbroch dále sdělil, že permanentní vstupenky na zápasy se začnou prodávat týden po uzavření další dohody s majitelem stadiónu Bohemians Real.

 

Členové DFB uložili vedení družstva nadále usilovat o logo s klokanem a to i v dlouhodobém horizontu.

 

Členové DFB jednomyslně schválili smlouvu o akcionářském vstupu do společnosti Bohemians 1905. DFB zaplatí za 10 procent a jednu akcii 215.000 Kč, které společnost Bohemians 1905 ihned použije na chod klubu. DFB dále na účet Bohemians 1905 převede 800.000 Kč jako sponzorský dar.

 

O zbývajících penězích na kontě DFB (v současnosti zhruba 2.000.000 Kč) rozhodne představenstvo DFB. Člen vedení DFB Martin Slavík povede pracovní skupinu, která se bude zabývat koncepcí další činnosti DFB. Pracovní skupina předloží představenstvu personální zabezpečení celé koncepce a rozpočet na provoz aktivit DFB. DFB si ponechá peníze nutné splnění koncepčních kroků, zbylou částku vloží jako sponzorský dar na konto fotbalového klubu Bohemians 1905.

 

Členové DFB schválili smlouvu s Antonínem Panenkou o postoupení pohledávky. Antonín Panenka dostane po oznámení o výnosu z konkursu stejnou částku jako účastníci konkursního řízení.