Tři Bohemáci v základní sestavě reprezentace

Barták, Horáček a Nerad pomohli "šestnáctce" k vítězství 3:1 nad Rumuny.

Tři Bohemáci v základní sestavě reprezentace

Česká reprezentační šestnáctka dokázala ve druhém utkání na Egejském poháru v Turecku zvítězit nad Rumunskem 3:1 a uchovala si naději na postup ze skupiny.
Rozhodne o tom utkání s Řeckem ve čtvrtek a vzhledem k tomu, že dnes Řekové podlehli 0:6 Francii, se kterou Češi prohráli v neděli 1:3, stačí ke druhému místu ve skupině a boji o bronzové medaile i nerozhodný výsledek!

V okolí Manisy, kde se turnaj hraje, sice není sněhová kalamita jako v severněji položeném Istanbulu, ale ani slunce si nedokázalo poradit s mrazem. Hrálo se však na kvalitní trávě.

Do druhého turnajového zápasu naskočili od začátku i tři Klokani. Hru tvořil ze středu zálohy Petr Nerad, který přihrával ve 37. minutě na vyrovnávací gól a otáčet výsledek pomáhali v útoku společně Marek Barták a Luboš Horáček. Všichni tři podali výborný výkon, ostatně jako celý český tým, a dokonce se dostali do několika brankových příležitostí. Ty však nevyužili, a tak budou muset na první reprezentační branku ještě čekat. Nerad odehrál téměř celé utkání, Barták s Horáčkem byli shodně střídáni půl hodiny před koncem duelu.

Gólové odměny se můžou mladíci dočkat už ve čtvrtek, kdy reprezentace změří síly s Řeckem.