Bohemka je na soustředění v Luhačovicích

Soupeři: Zlín, Opava a Nitra

Bohemka je na soustředění v Luhačovicích

Prvoligoví fotbalisté Bohemians 1905 našli pro tento týden své útočiště v malebných Luhačovicích, kde se budou v hotelu Vega pod vedením Pavla Hoftycha a jeho asistentů připravovat na blížící se start jarní části Gambrinus ligy. Klokani vyrazili na Moravu v neděli a po dlouhé cestě se ocitli ve fotbalovém ráji: "Nechybí nám tu vůbec nic, navíc se k nám všichni chovají velmi vstřícně. Pokud by nám více přálo počasí, tak máme k dispozici i hřiště s přírodním trávníkem, ale vzhledem k povětrnostním podmínkám jsme zatím museli vzít zavděk umělkou. Nijak nám to však přípravu nenarušuje, vše zatím probíhá tak, jak má," libuje si kouč vršovických Pavel Hoftych.

Jeho svěřenci se v rámci soustředění utkají v úterý s druholigovým Zlínem, který současný trenér Bohemians vedl před svým příchodem do Prahy. Výkop je v Luhačovicích ve 12.30. Ve středu od 11.30 změří síly s Opavou a v pátek od 14 hodin se zeleno-bílí utkají se slovenskou Nitrou. Po tomto utkání se vršovičtí vracejí zpět do Prahy.

Do Luhačovic odcestoval téměř kompletní kádr, ve kterém ale chybí Ivan Hašek: "Někteří hráči ještě odejdou na hostování, aby měli dostatečnou herní praxi a Ivan může patřit mezi ně. V současné době se jedná s několika kluby o jeho působení pro jarní část," říká ředitel klubu Lukáš Přibyl, podle kterého nemusí být Ivan Hašek jediným hráčem, kterého Bohemka uvolní na hostování. "V přípravě již nepokračuje Brazilec Diego, který se vrátil do Mostu. Trenéři ocenili jeho fotbalové kvality, ale po dlouhodobém zranění ještě nebyl ideálně připraven pro ligu. Nicméně ho sledujeme a může být v budoucnu možnou posilou," vysvětlil trenér Hoftych. "Změny už budou spíše kosmetické," dodal kouč.

Na početný kádr, který se  Luhačovicích sešel, dohlíží i kompletní realizační tým. Tedy včetně asistenta Václava Hradeckého, který má jinak na starosti i rezervu. Jeho kompetence v současné době přebrala legenda klubu Dalibor Slezák, který se s B-týmem připravuje v domácích vršovických podmínkách. Tuto středu se na Sleziho v roli kouče můžete jít podívat i vy, protože juniorka hraje v areálu v Horních Počernicích od 11 hodin přípravné utkání s rezervou Viktorie Žižkov.