Blíží se konec přestupního období, plánují se poslední změny

Bohemka je v kontaktu se Slavií ohledně příchodu Belaida.

Blíží se konec přestupního období, plánují se poslední změny

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou na soustředění v Luhačovicích, kde se připravují na start ligy, který je čeká v neděli 28. února od 15 hodin v Jablonci. Trenér Pavel Hoftych už má většinu kádru pohromadě. „Už se tvoří kostra pro jarní část, která bude hodně podobná té podzimní. Obrana fungovala dobře, když dozná změn, tak jen minimálních. Změny přijdou v záloze a v útoku, tam nám to skřípalo. Proto jsme dělali nové hráče především do zálohy a přišel i Bálek do útoku, zatím se jeví dobře,“ říká kouč Hoftych.

Do středu zálohy bude k dispozici Jiří Kaufman, který prodloužil hostování z Hradce Králové o dalšího půl roku. Na post defenzivního záložníka přišli navíc i Cissé ze Slavie a Vdovjak z Trnavy. „V posledních dnech se ještě naskytla možnost jednat o Tijanim Belaidovi ze Slavie. Je to samozřejmě velmi kvalitní hráč, ale v tuto chvíli se nejedná o podmínkách, ale spíše o fotbalových představách hráče. Se Slavií jsme se víceméně dohodli na podmínkách půlročního hostování, ale hráč ještě zvažuje další nabídky ze zahraničních i českých klubů. Rozhodně se k této variantě neupínáme a není to tak, že by to byla jistá věc. Kontakty proběhly, uvidíme, jak bude probíhat rozhodování hráče v dalších dnech,“ komentuje situaci okolo záložníka Slavie ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. „Žádné další příchody neplánujeme, jen kdyby se naskytlo něco mimořádného,“ dodává. Přestupové okno končí 15. února.

Teď přijdou na řadu spíše odchody. Z hostování v Jihlavě se vrátil Jiří Šisler. Jihlava neměla zájem o jeho další působení, a Šisler tak odchází do třetiligové Hlavice. Dalším záložníkem, který si hledá angažmá je Michal Dian. Angažmá ve Viktorii Žižkov zhatilo drobné zranění, Michal se nemohl kvůli nataženému svalu včas zapojit do přípravy. Na hostování by během týdne měli odejít ještě další dva hráči. „Čtrnáct dní před ligou už by měl být kádr kompletní,“ říká trenér Pavel Hoftych.