V Počernicích gól nepadl

Bohemka se rozešla se Žižkovem bezbrankovou remízou.

V Počernicích gól nepadl

Fotbalisté Bohemians 1905 dopsali už předposlední díl seriálu přípravných zápasů před startem jarní části nejvyšší soutěže. V mrazivém počasí, které zkreslovaly sluneční paprsky, se svěřenci Pavla Hoftycha setkali se Žižkovem a remizovali 0:0.

V počátku duelu působil domácí Žižkov kompaktnějším dojmem a Bohemku přehrával, k šancím ale převaha Žižkova nevyústila. Paradoxně až když se hra viditelně vyrovnala, přišel první téměř gólový okamžik. Nepovedený centr jednoho z hráčů Žižkova skončil nepozorovaně až na břevnu Sňozíkovy brány. Ve 23. minutě přišel první fotbalový okamžik ze strany Klokanů. Kaufman obelstil dva protihráče a nádherně šajtlí uvolnil do vápna Škodu, jehož nepříjemný projektil vytěsnil žižkovský brankář na roh. Již o dvě minuty později nechal Marek Nikl zavzpomínat na podzimní utkání v Olomouci. Nepovedenou malou domů vystihl Pulkert, ale Sňozík se ukázal, jako správná jednička a pokus exolomouckého útočníka zlikvidoval. Ač se nehrálo příliš kvalitní utkání, prim hrála především bojovnost a nepřesnost na obou stranách, tak byli diváci v hornopočernickém areálu svědky několika zajímavých situací v obou pokutových územích. Stejně tomu bylo i pět minut před koncem úvodního dějství. Právě do 40. minuty se vtěsnaly všechny tři vyjmenované aspekty. Nejprve vystihla obrana Bohemians nepřesnost v rozehrávce žižkovského celku, aby následně jeden z hráčů druholigového týmu fauloval Martina Cseha. Ten narychlo nacentroval směrem k vápnu, kde Škoda hlavou přihrál Kaufmanovi, který ve výskoku trefil jen těsně mimo. Ještě jeden zajímavý moment se udál v prvním poločase. Žižkovský brankář Hruška při rozehrávce chyboval, když trefil pouze dotírajícího Bálka, ale dosavadní nejlepší střelec druhé ligy balon nezkrotil.

Druhá půle již byla o něco fotbalovější, ale zato ubylo šancí. Ze žižkovské strany stojí za zmínku snad jen trestný kop, po kterém to na zaplněných tribunách zahučelo. Pěkný fotbalový moment si na 73. minutu schovala dvojice Bartek, Moravec. Prvně jmenovaný odcentroval a Jan Moravec trefil balon z voleje. Míč však mezi tři tyče nezapadl. V úplně poslední minutě mohl rozhodnout střídající Cissé. Velmi dobře hrající defenzivní záložník se uvolil ke střele ze třiceti metrů a jen těsně minul žižkovskou bránu. To byla definitivní tečka za předposledním testem Bohemians. Úplně poslední příprava čeká vršovické příští sobotu na Spartě. 

FK Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 0:0

 Sestava Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl (60. Cissé), Rychlík - Kotyza (46. Bartek), Pávek (46. Vdovjak), Kaufman (60. Ibragimov), Moravec - Škoda, Bálek.