Příprava finišuje, Klokani se v sobotu představí na Spartě

Generálku obstará malé pražské derby v Generali Areně.

Příprava finišuje, Klokani se v sobotu představí na Spartě

Prestižním soubojem mezi Spartou a Bohemkou vyvrcholí oběma týmům zimní příprava před náročnou jarní sezónou, ve které půjde domácím o zisk mistrovského titulu a hostům o záchranu v elitní soutěži. Vršovičtí i letenští měli zcela odlišnou přípravu, přičemž Klokani se připravovali výhradně v domácích podmínkách, kdežto rudí využili zahraničního soustředění. Na konci přípravy se ale oba týmy setkají ve vzájemném duelu, který se odehraje již tuto sobotu 20. února od 16.00 na hlavním stadionu Sparty v Generali Areně.

Sparta představila v zimním přestupovém období hned několik posil, na které budou určitě sparťanští fanoušci zvědaví. Ani Bohemka nezahálela, a tak v generálce pravděpodobně nastoupí i mladý Slovák Rastislav Vdovjak nebo Francouz Amadou Cissé. Máte také poslední šanci shlédnout před ligou umění nejlepšího střelce druhé ligy Vladimíra Bálka, který se spolu se svými spoluhráči postaví proti nejlepší obraně ligy, která byla navíc vyztužena o bývalého kapitána Slavie Ericha Brabce. Sparta v dosavadním průběhu ligové soutěže ještě ani jednou neokusila hořkost porážky a její sílu poznali i hráči Bohemians 1905. Hned ve druhém kole ještě Klokani nápor Sparty ustáli a odvezli si z Letné cenný bod za bezbrankovou remízu, ale v závěrečném podzimním kole jsme odvěkému rivalovi podlehli 0:2 po brankách Holendy a Žofčáka.

"V druhém poločase se projevila kvalita Sparty. Naše mužstvo to prostě nezvládlo. Oba naši útočníci se vytratili ze hřiště, Spartu jsme nenapadali v obraně a zaslouženě jsme za to pykali," zkritizoval tehdy svůj tým kouč vršovických Pavel Hoftych.
Pokus o první vítězství nad Spartou v sezóně, pokud nepočítáme úspěch z Fortuna Víkendu šampionů, budou mít zeleno-bílí již tuto sobotu. Utkání se hraje na hlavním stadionu Sparty v Generali Areně od 16.00. Lístky pro fanoušky Bohemians budou k dispozici od 13.00 na pokladně číslo 5. Cena vstupenek do všech sektorů je jednotná - 100 Kč.