Žlutá je dobrá ...

Kvůli sněhové nadílce změnila Bohemka i barvu domácích dresů.

Žlutá je dobrá ...

Přívaly sněhu, které postihly v noci a během soboty Prahu, poznamenaly i zápas Bohemky na Strahově. Od ranních hodin úklidová četa čistila především všechny lajny, aby bylo vidět velké vápno a další ohraničení strahovského hřiště. „Vyhřívání bylo v provozu, tudíž na trávník nešlo vjet těžkou technikou,“ zdůvodňoval ruční odklízení sněhu technický ředitel Bohemians 1905 Milan Boubín. Ráno leželo na hřišti šest centimetrů sněhu, který postupně začal odtávat. Ve 13 hodin se poprvé sešli nejdůležitější aktéři zápasu, to znamená rozhodčí, delegáti a zástupci obou klubů. Zhodnotili terén a hlavní sudí Adámek uznal terén způsobilým. Na trávníku sice ležela ještě malá vrstva sněhu, ale pod ní byl trávník ve velmi dobrém stavu.

Své rozhodnutí sudí potvrdil i hodinu před utkáním za přítomnosti hráčů. „Hrát se bude,“ řekl Adámek. Nad Strahovem se však v tu chvíli přehnala další sněhová vánice, takže hřiště opět pokryla bílá deka. Sudí rozhodli, že se musí hřiště nalajnovat červenou barvou, jenže na Strahově nebyla k dispozici antuka a tak se pro ni muselo do Ďolíčku. Fanoušci v rolích pořadatelů se zapojili do čistění všech postranních čar, jako bonus dokonce odklidili celé malé vápno. A právě z tohoto prostoru dala Bohemka oba góly.

Hráči volili vhodné obutí a nakonec došlo i na změnu dresů. Jelikož jsme jako domácí tým měli právo volby dresů, automaticky se nabízela zeleno-bílá. Ale Bohemka poprvé zvolila jako domácí jinou barevnou kombinaci. „Jelikož máme bílé trenky i stulpny, hráči by byli nevýrazní a splývali by se sněhem. V kabině se o tom vedla živá diskuze, hráči nakonec většinou rozhodli, že se bude hrát ve žluto-černé kombinaci,“ popsal proces změny dresů Pavel Hoftych. „Bylo to daleko lepší pro orientaci při přihrávkách i pro optickou převahu proti soupeři. Když stojíte v obranném bloku, je dobré, aby soupeř viděl, že je vás hodně, abyste byli výrazní,“ dodal kouč Hoftych.
Nakonec se volba ukázala jako dobrá a žluté dresy na Strahově znovu přinesly štěstí. Po vítězství nad Kladnem získala Bohemka tři body i tentokrát. „Fotbal na sněhu byl těžký, ale terén byl dobrý. Bojovali jsme, dřeli jsme a vyplatilo se. Hráče jsme na to od rána připravovali, chtěli jsme, aby terén považovali za naši výhodu. Bylo to hodně o psychice. Prázdný stadion, zima, sníh – to určitě na pohodě nepřidá. Zvládli jsme to a jsem za to rád,“ dodal Hoftych.