Olomouc překvapil terén, Bohemka sebe samu

"Jednoznačně zasloužené vítězství," liboval si po utkání Pavel Hoftych.

Teprve potřetí v sezóně vstřelila Bohemka více než jeden gól. Po domácím utkání v Ďolíčku s Českými Budějovicemi a venkovním zápase s Kladnem na Strahově se to svěřencům Pavla Hoftycha povedlo opět na stadionu Evžena Rošického, tentokrát však v roli domácího celku. "Musím před hráči smeknout klobouk, hráli opravdu výborně. Nejenže jsme dali dva góly, ale měli jsme i řadu dalších šancí, čímž jsme proti Olomouci určitě překvapili. Chválím všechny hráče, protože podali maximální týmový výkon, za což dostali zaslouženou odměnu v podobě tří bodů," pochvaloval si výkon svého týmu lodivod Klokanů.

Trenér olomoucké Sigmy Zdeněk Psotka byl nemile překvapen především z terénu strahovského stánku: "Připravovali jsme se na úplně jiný styl. Od počátku utkání jsme chtěli kombinovat, k čemuž jsme se ale vůbec nedostali. Počítali jsme s tím, že máme kombinačně vyspělejší a pohyblivější hráče než Bohemka, ale počasí si s hrací plochou pohrálo a udělalo z ní kluziště. My jsme se tedy ke své hře vůbec nedostali," litoval kouč Hanáků a pokračoval v kritice svých svěřenců: "Přestože máme ve svých řadách hodně zkušené hráče, tak jsme nedokázali na vývoj zápasu ani na stav terénu reagovat. Povedlo se nám to vlastně až ve druhém poločase, kde jsme začali hrát nakopávanou, ale Bohemka hrála vzadu skvěle. Výborně zahušťovali prostor a my jsme se prakticky nedostali k ohrožení branky," uzavřel Psotka své hodnocení.

"Samozřejmě jsme dopředu věděli o kvalitě Olomouce, která ji potvrdila jak na jaře, tak již v podzimních utkáních. Jejich kombinační možnosti jsou někde jinde než ty naše, takže jsme se snažili jejich schopnosti co nejvíce eliminovat. Především jsme se soustředili na olomouckou rotaci čtyř útočníků. Všichni hráči si na hřišti splnili své povinnosti a musím je skutečně hodně pochválit," sdělil své dojmy viditelně spokojený Hoftych.

Utkání se hrálo na prázdném Strahově, navíc přes noc začalo sněžit. Vršovický trenér se však snažil hledat pro hráče pozitiva: "Již od rána jsme vštěpovali klukům do hlavy, že to pro nás může být výhoda. Snažili jsme se, aby nebyli otrávení z toho, na jakém terénu se bude hrát. Hráli jsme s chutí, takže se to snad povedlo," řekl Hoftych, který se ještě jednou vrátil k průběhu utkání: "Rozhodla určitě první půle, ve které jsme byli jednoznačně lepší. Vypracovali jsme si několik výborných šancí, a kdybychom zklidnili koncovku, tak jsme mohli vést i větším rozdílem. Druhá půle sice vyšla procentuálně ve prospěch Olomouce, ale my jsme hráli chytře. Zkušeně jsme si to pohlídali. Důležité byly především vyhrané hlavičkové souboje," ocenil souboje ve vzdušném prostoru Pavel Hoftych, trenér vítězného celku.