Řekni, kde ti lidi jsou..?!

Utkání Bohemky s Olomoucí se hrálo na Strahově bez fanoušků.

Řekni, kde ti lidi jsou..?!

Bohemka odehrála v 18. kole nejvyšší české soutěže hodně prazvláštní utkání. Nejprve bylo jasné, že kvůli svazové vyhlášce o vyhřívaných trávnících nebudou moci nastoupit Klokani ve vršovickém Ďolíčku, protože vyhřívacím zařízením nedisponují. Následně dostal klub trest za výtržnosti rádoby fanoušků při podzimním utkání se Spartou. Na jedno ligové utkání byl Bohemce uzavřen stadion. A právě dnes si zeleno-bílí trest "odkroutili". Na prázdném Strahově hostili Sigmu Olomouc.

"Bylo to opravdu zvláštní. Připadlo mi to jako při přátelském zápase. I když jsme samozřejmě vnímali podporu fanoušků, kteří sledovali utkání u obrazovky v Ďolíčku nebo v domácnostech. Potěšila nás i dvacítka skandujících zde na Strahově. Snažili jsme se z té situace vytěžit maximum, protože jsme z tréninků, které jsme zde absolvovali znali prázdné ochozy. Pro Olomouc to musel být šok," zhodnotil podmínky ve strahovském vyhnanství Pavel Hoftych.

Právě hrstka příznivců Bohemians dodala duelu alespoň částečně atmosféru: „Stáli za naší lavičkou, ani jsem nevypozoroval, že se hraje bez diváků,“ nadsadil trenér hostů Zdeněk Psotka. „Na podzim jsem tu hráli se Střížkovem a bylo to stejné,“ rýpl si do střížkovských trenér Moravanů.

"Zápas bez diváků jsem jednou zažil v Německu, když jsem hrál v Norimberku. Je to hodně nepříjemné, takže i přes to dnešní vítězství se už těším na další domácí zápas s našimi výbornými fanoušky," řekl Nikl, který si je však vědom skvělé strahovské bilance: "Ze Strahova máme sedm bodů, tedy stejně, jako ze všech zápasů v Ďolíčku. Je to tak trochu paradox, že se nám před plnými ochozy v ďolíčku na podzim tolik nedařilo. Věřím, že jaro bude ve Vršovicích úplně o něčem jiném," dává si výzvu zkušený zadák, který hledal příčinu neúspěchů u Botiče: "Vážně nevím, ale je možné, že některým hráčům tolik diváků nevyhovuje, že to na ně může nějak dolehnout, ale pokud budu mluvit za sebe, tak už se opravdu těším na Bohemku, kde je to před našimi skvělými fanoušky radost hrát."