Futsalová FINAL FOUR

D-dorost Bohemky má "jen" stříbro.

Futsalová FINAL FOUR

semifinále: Bohemians 1905 – Tango Brno 5:3 (1:2)
branky : 1. 0:1, 4. Hejno 1:1, 8. 1:2, 17. Slánský 2:2, 23. 2:3, 27. Barták (pen.) 3:3, 27. Barták 4:3, 30. Havel 5:3

sestava: Starczewski- Barták, Slánský, Vobořil, Nerad, Hejno, Matějka, Žaloudek, Havel, Hubínek, Slavík
trenér Vychodil: Vstup do utkání a jeho první část jsme nezvládli a Tango po většinu času semifinále mělo navrh. My jsme neustále dotahovali a i přes pozvolně zlepšující se výkon, jsme měli k postupu do finále dál. Zlomovým bodem tak byla 27. minuta, ve které nejprve Barták z penalty (jenž vyvolala emoce) srovnal stav a vzápětí nás poslal i do vedení, které ještě pečetil při power play brankou do prázdné svatyně soupeře Havel. Nelze ovšem opomenout výkon brankáře Starczewského, jehož zákroky nás v prvním poločase držely ve hře.

finále: Bohemians 1905- Indoss Plzeň 3:7 (1:1)
branky: 3. 0:1, 9. Barták 1:1, 18. 1:2, 18. Nerad 2:2, 18. 2:3, 21. 2:4, 22. 2:5, 22. Barták 3:5, 28. 3:6, 29. 3:7

sestava: Starczewski- Barták, Slánský, Vobořil, Nerad, Hejno, Matějka, Žaloudek, Havel, Hubínek, Slavík, Bulíček
trenér Vychodil: Jestli jsme se již v semifinále prezentovali výkonem, který byl na hony vzdálený našim schopnostem, tak nevím jak definovat náš výkon finálový. Myslím si, že Indoss vyhrál naprosto zaslouženě. Nejvíce mě mrzí, že jsme mu nebyli důstojným soupeřem a kvalita finále tím, díky nám, výrazně trpěla. Snad jen hra dvojice Nerad-Barták, která se podílela na všech brankách, snesla přísnější měřítko a nabídla ČEZ Aréně něco k pokoukání.

trenér Vychodil: Stříbrné medaile, nás „kopaček“, jak nás nazývají futsalový specialisté, jsou v našem premiérovém roce slušný počin. Ve mně a i v klukách však převládá zklamání. Za prvé výkony, kterými jsme se prezentovali na Final four, byly bídné a moc velkou reklamu jsme si neudělali, za druhé jsme s finálovým soupeřem Indossem v sezóně ani jednou neprohráli, ale zde nás chytře, v tom nejdůležitějším měření přehrál ostudným rozdílem. A za třetí se kluci již příští rok soutěže U-16 nezúčastní (i přesto, že věkově by ještě mohli) a přepustí své místo hráčům ročníku narození 1995.
Celkově ale převládají určitě pozitiva. Reprezentovali jsme Bohemku, zpestřili si zimní přípravu, získali medaile a zážitky, které nám dlouho zůstanou. Pro mě osobně je největší výhrou, jak kluky futsal bavil a jak soutěží žili…