Hodnocení zimní přípravy 2010 - A-žáci

Přes dva měsíce přípravy obsahovalo mnoho tréninků, halový turnaj a velký počet přípravných utkání a nyní je na čase si v krátkosti toto období připomenout.

Hodnocení zimní přípravy 2010 - A-žáci

Přípravu jsme zahájili v úterý 5. ledna 2010 tréninkem na Šeberově a postupně se do ní zapojilo 25 hráčů, z nichž 21 nakonec zůstalo v kádru.

První týden zakončil halový turnaj v Plzni. Memoriál Josefa Žaloudka byl velmi dobře obsazen, všichni účastníci jsou našimi soupeři v nejvyšší žákovské soutěži a v konfrontaci s těmito kvalitními týmy jsme příliš neuspěli. Výsledkem bylo předposlední 7. místo, když za námi skončila jen Příbram.

K přípravným utkáním jsme se příliš nedostali, protože proti bylo počasí nebo zdravotní stav soupeře. Nakonec jsme se však přece jen dočkali a utkání zimního turnaje jsme dohráli v posledních týdnech ledna a začátkem února. Výsledky jen telegraficky:

vs. ČL Beroun MD 5:1

vs. SK Motorlet Praha 94 0:1

vs. Dukla Praha 94 2:5

vs. Dukla Praha 95 1:0.

Následoval odjezd na soustředění, které se konalo ve Špindlerově Mlýně. Pozitivní bylo, že se jej zúčastnili téměř všichni hráči a mohli jsme se tak blíže poznat nejen po sportovní a lidské stránce. Na programu byly výjezdy na běžkách, tréninky ve sněhu a na umělé trávě ve stanu, protahování, posilování stability postoje, atd. Vše bylo poctivě odmakáno a po návratu toho měla většina plné zuby.

Nabitý program však nekončil. V zimní lize nás čekaly boje o umístění a zápasů bylo opravdu mnoho. V týdnu jsme hráli minimálně dvě utkání a nutno říct, že se nám poměrně střelecky dařilo:

vs. Přední Kopanina MD 4:1

vs. Horní Měcholupy MD 5:2

vs. MFK Michalovce 95 1:2

vs. Stodůlky MD 5:0

vs. SK Kladno 95 1:2

vs. Kročehlavy MD 5:1

vs. FK Viktoria Žižkov 1:0.

Celková bilance zimní přípravy tedy činí 11 utkání, z kterých jsme 7 vyhráli a 4 prohráli. Nejlepším střelcem přípravy byl Roman Artemuk (7) a zdatně mu sekundovali Pavel Habrun a Christ Nwogu (oba 5).

Zejména po návratu ze soustředění se nám poměrně herně dařilo a převahu nad soupeřem jsme dokázali vyjadřovat i střelecky. Výjimkou bylo utkání s Kladnem, když jsme velké množství tutovek neproměnili a zápas prohráli. Nejkvalitnějším zápasem byl duel s účastníkem nejvyšší slovenské žákovské soutěže MFK Michalovci. Sice jsme o branku prohráli, ale průběh byl velmi vyrovnaný a dokázali jsme si, že dokážeme být vyrovnaným soupeřem i pro kvalitní týmy. Nejhůře hodnotím generálku s Viktorkou Žižkov, ve které mě svým výkonem a přístupem uspokojilo jen několik hráčů. Rovněž je velká škoda, že nám unikl postup do skupiny o nejvyšší příčky v zimní lize, protože jsme tak přišli o velice kvalitní zápasy.

Teď už je však vše za námi a všichni se těšíme na start ligy, který je v neděli 14.3. na Šeberově v 10:15. Soupeřem je nám AC Sparta Praha.