Jako na houpačce - jednou skvělý výkon, jednou propadák

Stejný zápas jako s Olomoucí, jen v opačném gardu.

Jako na houpačce - jednou skvělý výkon, jednou propadák

Nazlobený a rozčilený dorazil na tiskovou konferenci po utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. Ještě s ním cloumaly emoce po nevydařeném utkání v Plzni, které Bohemka prohrála 0:3. „Místo toho, abychom využili psychické výhody po vítězném utkání s Olomoucí, tak jsme soupeři umožnili dvakrát rychle skórovat a navíc jsme dostali úplně zbytečný třetí gól, který dává výsledku ještě horší podobu. Byla to zasloužená porážka, ale jeli jsme sem s cílem bodovat, takže jsme nespokojení, protože jsme cíl nesplnili ani výsledkem, ani hrou,“ řekl po zápase trenér Hoftych.

Jako den a noc jsou na jaře zápasy Klokanů. V Jablonci Bohemka dvakrát rychle inkasovala a bylo po zápase. Proti Olomouci naopak předvedla vynikající výkon, po půli mohla vést o více než dva góly, v Plzni sehrála stejný zápas jako s Olomoucí, ale v opačném gardu. „Hrajeme prakticky ve stejné sestavě, takže na nějaké zásahy do sestavy se vymlouvat nemůžeme. Výkyvy v individuálních výkonech jsou ale velké. Dnes to bylo patrné zejména u útočníků, od toho se odvíjela celá naše hra,“ dodal k utkání trenér Bohemians 1905, který v sestavě udělal jen jednu vynucenou změnu, protože stoper Cseh musel na chirurgický zákrok se zánětem na palci. V sestavě ho nahradil Pavel Lukáš.

Zatímco proti Olomouci Bohemka svého soupeře přehrávala hbitostí útočné řady a rychlostí útočníků, v Plzni nikdo vpředu nepodržel balón a míče se rychle vracely na polovinu Klokanů a obrana byla pod velkým tlakem. „Obrana pak nemůže stíhat, problémy jsou především v poli. Proti Olomouci jsme ukázali, že jsme schopni hrát proti soupeři i směrem dopředu a vytvářet si šance. To samé jsem očekával i v Plzni, i když ta má rychlejší hráče zejména na krajích,“ prohlásil kouč.

Bohemka inkasovala po třech standardních situacích. Po rozehraném přímém kopu si míč do branky srazil obránce Jindřišek, pak Ševinský dorazil do branky Horváthův přímý kop a v nastaveném čase do branky natlačil míč po rohu Krbeček. Všechny tři góly začaly u Horvátha, který svými pasy prakticky rozhodl zápas. „Nám tentokrát chyběl nápad směrem dopředu a když herně vypadnou tři hráči, tak je to na našem výkonu hodně znát. Kdybychom ve druhé půli proměnili některý z náznaků šancí, šlo by zápas ještě zvrátit, ale nepodařilo se nám to. Výsledek je zklamáním, věřil jsem, že po Olomouci jsme schopní výkon znovu zopakovat,“ dodal Hoftych.

Díky dalším víkendovým výsledkům se situace Bohemky v tabulce příliš nezměnila. Střížkov remizoval se Slováckem, Kladno prohrálo v Jablonci, České Budějovice ztratily doma další body po remíze s Libercem. Na sestupové příčky mají Klokani náskok stále šest bodů a v porovnání s tabulkou ze začátku jara si oproti většině týmů ze spodu tabulky polepšili. „Samozřejmě se zajímáme i o další výsledky, ale nemohou pro nás být směrodatné. Výchozí pozici máme lepší než v zimní přestávce, ale naší snahou je, aby se posunuly i výkony týmu. A to se na jaře podařilo v jednom zápase, ve dvou ne, takže stále je na čem pracovat,“ řekl Pavel Hoftych, trenér Bohemians 1905.