Strahovská půdo má úrodná

Klokani získali v této sezóně na stadionu Evžena Rošického deset bodů z patnácti možných.

Strahovská půdo má úrodná

Větrná hůrka. Vyhnanství. Nevlídný Strahov. A nebo také zlatý důl. Strahovský stadion Evžena Rošického si nazvěte jak chcete, ale pro Bohemku bude v této sezóně platit právě čtvrtý příměr. Svěřenci Pavla Hoftycha ovládli Strahov ve velkém stylu. Vše začalo poněkud rozpačitou remízou se Střížkovem na počátku října, pak ale přišla krásná tečka v podobě vítězné trefy nestárnoucího Dalibora Slezáka z poslední minuty v utkání s Kladnem. Kompletní sestavu strahovských výsledků přinesla prohra se Spartou v posledním utkání roku 2009. V následujícím kalendářním roce je bilance vršovických ještě lepší. Dva zápasy, šest bodů, skóre 4:0. Po výhře 2:0 se Sigmou Olomouc, která se zrodila v utkání hraném bez přítomnosti diváků, navázali zeleno-bílí trojbodový korálek na svou ligovou šňůrku i dnes v utkání s ambiciózní Mladou Boleslaví.
"Je fakt, že na Strahově máme bilanci slušnou. Možná to je i tím, že do Ďolíčku soupeři jezdí víc nažhavení a nabuzení, tady je to prostředí možná trochu otráví. I tak se těšíme na návrat domů, snad si tam převezeme i tu vítěznou vlnu ze Strahova," doufá trenér Bohemians Pavel Hoftych.
"Dnes to byl hodně těžký zápas, ale moc nám pomohli fanoušci. Ukázali, že se dá udělat fotbalová atmosféra i na tomto zdánlivě nefotbalovém stadionu. Patří jim velký dík," smekl pomyslný klobouk před příznivci Bohemky střelec úvodního gólu Jiří Kaufman. "Druhý poločas v podání našich fanoušků byla paráda, snad jsme je potěšili a nalákali je na středeční výjezd do Budějovic, kde nás čeká velmi důležité utkání," doplnil svého svěřence Pavel Hoftych.

Přesto všechno - snad již příště v Ďolíčku...