Štohanzl odrazil atak Kaufmana

Vršovičtí záložnící se přetahují o korunu krále střelců Bohemians.

Štohanzl odrazil atak Kaufmana

Tradiční exekutor pokutových kopů ve vršovickém dresu Radek Sňozík teď musí na chvilku na svou doménu zapomenout. Na podzim neproměnil penaltu v pohárovém utkání s Libercem a sám se svého výsadního postavení zřekl. "Kluci se snaží, hrají výborně a já to pak takhle zdupu. Už na penaltu nepůjdu, přenechám to někomu jinému," sypal si tehdy popel na hlavu kapitán Bohemians. "Hned jak proti Liberci neproměnil, tak jsem mu řekl, že příště už penaltu kopat nebude," připomněl úspěšný střelec Kaufman podzimní pohárový zápas, ve kterém tradiční penaltový střelec selhal a přes celé hřiště musel sprintovat zpět mezi vlastní tyče. "Dlouho jsme se načekali, ale teď konečně penalta přišla," zaradoval se exhradecký "votrok". Sňozík poté přeci jen ještě jednu penaltu kopal. V O2 Areně mohl rozhodnou v semifinále se Slovanem Bratislava v penaltovém rozstřelu a poslat Bohemku do semifinále. Bohužel neuspěl.

Zeleno-bílí zahrávali nyní proti Mladé Boleslavi vůbec první ligovou penaltu v sezóně a balon si na bílý puntík postavil Jiří Kaufman, který v 7. minutě promarnil obrovskou příležitost, když minul odkrytou bránu soupeře. "Je pravda, že poté co jsem na začátku zápasu zahodil, jsem to teď musel vzít na sebe a klukům pomoci," uvedl po utkání šťastný střelec a v myšlenkách se ještě vrátil k situaci z počátku strahovské bitvy: "Byla to úplně jasná situace, měl to být gól. Přede mnou prázdná brána, vůbec mi to neodskočilo, nesklouzlo, ale já to špatně trefil a přestřelil jsem," přiznal bez výmluv.

Ještě jeden argument pro zahrávání penalty hráč ošlehaný německou bundesligou našel: "Stíhám Štohyho v počtu gólů. Po penaltě jsem se radoval, že jsem se mu gólově vyrovnal. Ale on se pak na konci takhle zbláznil a zase mi o gól utekl. Budu to nějak muset napravit," zlobil se na oko Kaufman, pro kterého to byla čtvrtá branka v sezóně. Jan Štohanzl má na pažbě o zářez víc a evidentně je spokojený: "Nikdy jsem nebyl nějaký střelec, ale asi mi to tu v Bohemce moc svědčí. Je paráda hrát před takovými fanoušky, jaké máme my. Budu se snažit ze všech sil, abych ještě nějaký ten gól přidal, ale prvotním cílem zůstává jednoznačně záchrana. Tu prostě musíme vybojovat," vyhlašuje bojovně vršovický hračička.