Ďolíček se bavil

Zápas proti Teplicím přinesl výbornou podívanou i když Bohemka nevyhrála.

Ďolíček se bavil

Po čtvrt roce se do Ďolíčku vrátil fotbal a stálo to za to. Sedm tisíc diváků v ochozech sledovalo zajímavou bitvu proti druhému celku Gambrinus ligy, ve které byli Klokani jasně lepším celkem. O vítězství je připravila jen nešťastná branka v první půli a smůla v koncovce. „Takhle nějak bychom si představovali domácí zápasy v Ďolíčku. Nehrajeme žádný krásný technický fotbal, ale naším cílem je vtáhnout diváky do děje, aby je zápas bavil. A na lavičce jsem cítil, že se to tentokrát povedlo. Hráli jsme jednoduše a byli jsme v soubojích včas, to byl klíč k úspěchu,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hoftych.

Bohemka sice po prvním poločase prohrávala, ale vytrvala v útočné aktivitě a nakonec díky střele Kaufmana došla až k vyrovnání. „Postupně jsme do hry nasadili pět útočníků, počítám i Kaufmana, který k nám přišel jako útočník a stále má tyto sklony. Cítili jsme na hráčích, že chtějí vyhrát, byl to sice risk, mohli jsme dostat další góly, ale mužstvo bylo nastartované a i za nerozhodného stavu chtělo vyhrát,“ dodal Hoftych.

Trenér Teplic Jiří Plíšek byl po utkání zklamaný. „Vedli jsme a měli jsme to udržet. Ve druhé půli jsme se dostali pod velký tlak a to v Ďolíčku nikdy není dobře,“ řekl a zároveň si postěžoval, že rozhodčí nepískal útočné fauly hráčů Bohemians. „Nemyslím si, že by se naši útočníci dopouštěli nějakých faulů,které by nebyly odpískány, naopak my jsme se mohli dožadovat dvou penalt, ale podle našeho názoru sudí utkání neovlivnil,“ reagoval Hoftych.

Sportovní bitva skončila bez vítěze, ale Ďolíček tleskal vstoje. A to jak o přestávce, tak na konci. Proti Teplicím podala Bohemka vynikající výkon a hráči si mohli vychutnat ovace sedmi tisíc natěšených fanoušků. „Fotbal nás bavil a bavil snad i lidi. Doufám, že v tom budeme moci pokračovat, protože fanoušci nám pomáhají i v době, kdy klubu není nejlépe a my jsme tady pro ně,“ dodal Pavel Hoftych.