Zasloužená výhra sešívaných, shodli se trenéři

"Slavia nás jednoznačně přehrála," nehledal výmluvy Pavel Hoftych.

Zasloužená výhra sešívaných, shodli se trenéři

Trenér Bohemians Pavel Hoftych byl na tiskové konferenci po porážce svého týmu v Edenu už vcelku vyrovnaný. Nehledal výmluvy a svůj tým zkritizoval: "Dneska jsme se vůbec nedokázali dostat do utkání. Nevím nakolik to bylo ovlivněno prostředím, ale je fakt, že některým hráčům se mohla z Edenu rozklepat kolena, což je velká chyba. Každopádně jsme chtěli hrát jednoduše vzadu a rychle se dostávat za obranu soupeře, a to se nám vůbec nedařilo. V průběhu celého zápasu jsme často nevyhrávali souboje, balony se od nás odrážely a my jsme je nedokázali podržet vpředu. V tomto byl zejména výkon Milana Škody bídný," uvedl Pavel Hoftych.
První poločas se ještě Bohemka ubránila a nepustila Slavii prakticky do žádné šance. Domácí však ve druhém dějství svůj tlak vystupňovali. Přesto se sešívaní nedostávali do šancí a byli to naopak Klokani, kteří zahrozili. Tutovku Nikla však zlikvidoval Vaniak. "Místní čaroděj nás vychytal. Pokud bychom dali gól, ač by to pro Slavii vzhledem k průběhu bylo kruté, tak by se utkání asi vyvíjelo jinak," vystihl moment z 68. minuty utkání Pavel Hoftych, se kterým souhlasil kouč červeno-bílých František Cipro: "Sice by to asi trošku nespravedlivé bylo, ale to je fotbal. Nás ta šance mohla totálně položit, ale podržel nás Vaniak."
O tři minuty později následoval trestný kop pro Slavii. Bartek podruhé v krátkém časovém sledu podklouzl a následně si pomohl faulem. K přímému volnému kopu se postavil Peter Grajciar a balon zakroutil až za Sňozíkova záda. "Grajciar to trefil mimořádně," pochválil protivníka Hoftych. Slovenský dělostřelec po sedmi minutách definitivně rozhodl. Z dalšího trestného kopu vymetl pavučiny z horního rohu Sňozíkovy brány. Bohemka ještě zahrozila šancí Hartiga, ale opět se vyznamenal Martin Vaniak. Následně jsme inkasovali potřetí, když jsme nezachytili odražený balon po rohovém kopu.
"Slavia nás přehrála takovým způsobem, jako nás přehrála Plzeň nebo Jablonec. Osobně mě nejvíc mrzí, že si góly dáváme prakticky sami. Vadí mi také odevzdanost některých hráčů. Dnes bych to demonstroval na Škodovi, který minulé utkání zahrál velmi slušně a bylo ho plné hřiště. A dneska totálně vyhořel. Ale není to jen Škoda, našel bych i další příklady," litoval výkonu některých svých svěřenců Hoftych, který naopak vyzdvihl snažení hráčů z červeno-bílého tábora: "Mužstva, která hrála se Slavií před námi měla štěstí v tom, že proti nim nechytal Martin Vaniak. I dnes dokázal, že je to vynikající brankář. Utkání rozhodla vyšší individuální kvalita, jejímž nositelem byl dnes ze strany Slavie především Grajciar."


František Cipro se k utkání vyjádřil velice stručně, ale výstižně: "Hrál se velice solidní fotbal ve fantastické atmosféře. Klobouk dolů před bohemáckými i slávistickými fanoušky. My jsme věděli, jak kvalitní soupeř nás čeká, zejména co se práce v defenzivě týká. Bohemka bránila celé utkání velmi dobře a my jsme se těžce dostávali k šancím. Výsledek 3:0 je pro Bohemians asi až příliš krutý."