Turnaj v Náchodě

Daleký výlet se zdařil herně

Turnaj v Náchodě

O velikonočních prázdninách jsme měli volný program díky přestávce naší soutěže. Samozřejmě jsme nechtěli o víkendu nehrát žádný zápas, a proto naše cesta směřovala do dalekého Náchoda, kde se odehrál dobře obsazený turnaj.

Ve skupině proti nám nastoupila konfrontace ze zahraničí spolu s dalšími týmy z Čech a Moravy. Jmenovitě Top Talent Wroclav, FK Mladá Boleslav, FC Hradec Králové a SK Sigma Olomouc.

B1905 - Top Talent Wroclav 3:1

Na úvod jsme sehráli zápas s týmem z Polska. Soupeř sice dokázal smazat naše jednobrankové vedení, ale nakonec jsme strhnout výsledek zápasu opět na naší stranu a zvítězit.

B1905 - SK Sigma Olomouc 1:1

V zápase jsme byli jasně lepším týmem a vytvořili si i dostatek brankových příležitostí. Z našich pokusů si bohužel cestu do sítě našla jenom jedna a naší malé produktivity soupeř využil k vyrovnání

B1905 - FK Mladá Boleslav 2:2

V zápase jsme sice dokázali tým z města škodovek přehrát a vstřelit dvě branky, ale ani to nm nestačilo na vítězství. Po dvou laciných chybách jsme nechali soupeře ukrojit bod z tohoto zápasu.

B1905 - FC Hradec Králové 2:1

Zápas se opět nesl ve stejném duchu jako všechny předchozí. Naše převaha, šance...a nic. Dostali jsme se do vedení, ale opět zbytečná chyba a vyrovnání. Nakonec jsme přece jenom zvítězili díky důrazu před brankou po rohovém kopu.

Skupinu jsme sice vyhráli, ale věděli jsme, že nás trápí proměňování šancí, což se ukázalo klíčové i v semifinále se Slovanem Liberec.

B1905 - FC Slovan Liberec 0:0 pen. 3:4

Nemůžu utkání charakterizovat jinak než "zápas na jednu branku". Liberec si s námi nevěděl rady a návštěvy na naší polovině by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Bohužel ani naše převaha nebyla odměněna míčem v síti a tak Liberec dostal šanci v podobě penalt, kterou ve čtvrté sérii využil.

O třetí místo jsme se utkali opět s Mladou Boleslaví

B1905 - FK Mladá Boleslav 0:2

V zápase bylo vidět naše zklamání ze semifinálového zápasu. Kromě úvodního tlaku jsme si nic nevytvořili, a když se k tomu přidala ještě laciná inkasovaná branka na 0:1, stala se z tohoto zápasu jedna velká křeč, která byla ukončena rozhodující brankou na 0:2 po rohovém kopu.

Martin Vanko "Z turnaje si sice neodvážíme žádné medaile, ale vzhledem k našemu výkonu nás to mrzet nemusí. Kromě závěrečného klání jsme odehráli dobré zápasy, měli převahu, ale bohužel jsme nestříleli branky."