Očima Milana Škody

V poslední minutě mohl útočník Bohemians rozhodnout, ale místo střely volil přihrávku.

Očima Milana Škody

Milan Škoda vstoupil na hrací plochu slováckého stadionu Miroslava Valenty staršího až v průběhu druhého poločasu, ale byl to právě on, na koho byla po utkání zaměřena největší pozornost. "Byl jsem připraven na to, že nebudu v základu, už se Střížkovem jsem neměl hrát a připravoval jsem se přesně na tuhle situaci, kdy budu moci přijít pomoct. Teď mě strašně mrzí, že jsem nepřidal ten druhý gól, protože šance na to tam byla," sdělil své dojmy Škoda.
Ale pojďme postupně. Nejprve v 83. minutě utkání sledoval důkladně střelu Ference Rótha, který zpoza vápna pravou nohou napálil balon do břevna. Odražený míč uklidil do brány právě vytáhlý útočník Klokanů a strhnul na hřišti i v hledišti vršovickou euforii. "Střela Ference trefila do hlavy Jirku Kaufmana, který je naštvaný, že to tam nespadlo rovnou, protože si chtěl připsat další gól, ale měl smůlu. Já už jsem měl lehkou situaci, i když i to se dá nedat, takže jsem se soustředil, abych to nenarval do brankáře," uvedl po utkání Milan Škoda, který si byl i vědom špatné jarní gólové bilance na půdě soupeřů. "Je to první jarní gól venku a jsme rádi, že to přišlo v takovýto moment, kdy to bylo opravdu důležité."

Hráči od Botiče totiž kolem 80. minuty prožívali klinickou smrt. Dvakrát vykopával Jiří Rychlík kulatý nesmysl z brankové čáry, i když je nutné dodat, že u druhé situace mu vydatně pomohl Radek Sňozík.
Po šesti minutách od vyrovnávací branky se pozornost opět obrací na Milana Škodu. A všemu předcházela komická situace. Na půlící čáře si z první píchne balon kolem obránce soupeře, ale je vytlačen až téměř do první řady slušně zaplněného stadionu. Jako by toho nebylo málo, tak se mu do cesty ještě připletl asistent rozhodčího Kordula. Najednou má tedy útočník Bohemians proti sobě hned dvojici soupeřů. S nastalou situací se ale Škoda vypořádá s velkou noblesou. "Rozhodčího jsem tam naháněl pěkně, vypadalo to jako by mi to chtěl zkazit," čertil se naoko vršovický střelec. K balonu měl sice evidentně o dost dál, ale přesto se k němu prodral a mířil na bránu brankáře Filipka. Byl sice mírně z úhlu, ale nijak dramaticky. Tribuna stála v očekávání a najednou Milan Škoda provedl něco neočekávaného. Nedá se říct, že špatného, ale určitě neočekávaného. Pohledem zkontroloval situaci a balon poslal pod sebe na nabíhajícího Vladimíra Bálka. Druhá útočná věž však balon do brány přes obětavého Němčického  nepropasovala. "Řešil jsem to špatně, měl jsem to zakončil sám. Bális si zakřičel, já ho i viděl, ale asi to nebylo ideálně vyřešené," kál se Škoda. Opačného názoru byl spoluhráč z obrany Jiří Rychlík. "Neřekl bych, že to Milan vyřešil špatně. V první moment jsem si sice říkal, ať už vystřelí, ale pak to vyřešil jako starý mazák přihrávkou pod sebe. Škoda, že se to tam Vláďovi Bálkovi zašmodrchalo, jinak by byla cesta do Prahy ještě veselejší.