Jako první přispěje moje manželka, řekl Trojan

Krok radnice podporují fanoušci z různých táborů, také mnoho osobností.

Zpráva o tom, že radnice Prahy 10 má zájem koupit a zachránit fotbalový Ďolíček se rychle rozletěla do světa. Družstvu fanoušků Bohemians se začaly hlásit osobnosti spojené s Bohemkou i s jinými kluby, jak mohou přispět. Na základě toho se Družstvo fanoušků Bohemians rozhodlo vyhlásit sbírku na Ďolíček, která určitě pomůže celému projektu. „Když jsme se před pěti lety začali skládat na klub, také tomu nikdo nevěřil a dopadlo to výborně. Začal se psát příběh, který nemůže jen tak skončit. Když jsme se o Ďolíčku a možnosti sbírky bavili doma s manželkou, ačkoliv fotbal nijak nemiluje, řekla, že bude první, kdo na Ďolíček přispěje. Přispěje, protože mi chce udělat radost, abych byl šťastný. Doufám, že takhle přispěje co nejvíce manželek,“ řekl Ivan Trojan, herec a fanoušek Bohemky.

Vlna podpory pokračuje napříč kluby. Již před tiskovou konferencí se začaly hlásit osobnosti z řad slávistických příznivců. „Podporu projektu Ďolíček veřejně deklaroval Leoš Mareš, Jan P. Muchow, Vladimír Čech a další. Další lidé ještě volají, takže výčet osobností bude ještě delší,“ vyjádřil podporu Ďolíčku fanoušek Slavie přezdívaný „Strašák“. I ze strany Bohemky se ozvalo mnoho osobností, které chtějí pomoci a vítají rozhodnutí radnice. Karel Šíp a Ivan Trojan dokonce připojili své podpisy přímo pod dopis, který míří na radnici Prahy 10. Fotbalová veřejnost se o „případ Ďolíček“ začala zajímat a rozhodnutí radnice bylo velkým impulsem pro mnoho stran. „Chystáme se oslovit fanoušky z celé republiky a širokou veřejnost, aby podpořili záchranu Ďolíčku, která může symbolizovat základní principy, na kterých jsou postaveny lidské hodnoty. Věříme, že se k tomuto projektu připojí i další fankluby a další osobnosti. Prostě všichni, kterým jde o čisté fandovství a o respektování vůle občanské společnosti,“ řekl Milan Šimáček z Družstva fanoušků Bohemians.

Radnice vyjádřila veřejnou podporu Ďolíčku, fanoušci zahájili sbírku. Vedle sebe vystoupili společně příznivci Slavie i Bohemky. Všem jde o jedno. Město může pomoci zachránit identitu obou vršovických klubů a vyslat signál do společnosti, že respektuje vůli a přání občanů. „Krok radnice chceme podpořit i činy. Navíc se za tento krok postaví i osobnosti z kultury a sportu,“ dodal Šimáček.

"Fotbalový klub Bohemians 1905 vítá snahu radnice zachovat fotbal v Ďolíčku. Věříme, že budou následovat další kroky," říká za vedení Bohemians 1905 ředitel Lukáš Přibyl.