Rezerva poprvé na jaře zvítězila

Bohemians 1905 B - Jiskra Domažlice 3:1 (2:1)

Rezerva poprvé na jaře zvítězila

Za slunečného počasí přivítali svěřenci trenéra Hradeckého na domácím hřišti LOKO Vršovice jihočeský tým Jiskru Domažlice. Přibližně stovka fanoušků se dočkala první branky v 17. minutě. Po akci z pravé strany zakončoval přes vyběhnuvšího gólmana Baubín, na brankové čáře ještě zasáhl jeden z hostujících obránců, ale dobíhající Kavka neměl problém se zakončením do odkryté branky a otevřel skóre utkání. Střelec první branky měl o sedm minut další šanci, po samostatné akci z levé strany se dostal až do zakončení, ale skóre se neměnilo. Individuálně se ve 34. minutě ovšem prosadil Nešpor, přešel středem hřiště přes několik hráčů a zakončil gólmanovi mezi nohama, 2:0.  Nepřesné výroky rozhodčího Garaji provokovaly hráče Bohemky a ti viděli za první poločas tři žluté karty. V závěru poločasu odpískal navíc hlavní sudí Garaja faul Nešpora metr před vápnem jako penaltový. Hostující Laitl propálil gólmana Marka, který si na míč sáhl, a snížil na 2:1 do šatny.

I druhý poločas se nesl ve znamení nepřesných výroků sudího a na obou stranách přibyly další žluté karty, celkem jich bylo sedm. K vidění byly takové chyby rozhodčích jako ponechání výhody pro hosty z Domažlic, ze které hosté gólově zakončili, ale v okamžiku gólové střely sudí odpískal zpětně faul na polovině hřiště. První vážnou šanci Bohemky ve druhém poločase měl v 68. minutě Moravec. Z levé strany přešel přes dva hráče a byl sám před gólmanem, pokusil se zakončit technicky na zadní horní růžek, ale o pár centimetrů minul. Vítězství rezervy Bohemky stvrdila 80. minuta. Formáček posunul do vápna na pravé straně Gröblovi, jehož zakončení napoprvé zblokoval gólman s obráncem, ale na dorážku pod břevno již byli oba krátcí.

Rezerva Bohemky poprvé na jaře naplno zabodovala a zastavila svůj propad v tabulce. Zisk tří bodů snad přinese více klidu na kopačky mladých hráčů Bohemky v dalších zápasech.