Již v sobotu na sever Čech

Klokani zajíždějí v rámci 27. kola do Liberce.

Již v sobotu na sever Čech

Zdánlivě všední duel mezi týmem Bohemians 1905 a FC Slovanem Liberec dostal v této sezoně nečekaný rozměr. Na podzim se Klokani se Severočechy střetli hned třikrát během tří týdnů a pro Bohemku se tak zrodil velký rival. Jasně o tom hovořila slova kapitána Bohemians Radka Sňozíka, který před lednovým Fortuna Víkendem šampiónů vyřkl přání potkat se s libereckými ve finále, kde bychom mohli dvojnásobnému ligovému králi vše vrátit. A že vracet bylo a je co. Nejprve jsme ve vršovickém Ďolíčku podlehli v rámci 4. kola Ondrášovka Cupu 1:2. Následnou odvetu jsme dokázali dovést pouze do remízy 1:1 a z národního poháru jsme se pakovali. O něco hořčí měl příchuť ligový zápas, který se hrál první listopadový den ve Vršovicích. Klokani bitvu o ligové body nezvládli a svému soupeři podlehli 0:1. Ve všech třech utkáních se trefil do sítě Radka Sňozíka Jan Blažek, který i díky svým výkonům proti Bohemce následně nakoukl do české reprezentace a posléze si vysloužil zahraniční angažmá. Branku Bohemians tedy tuto sobotu v žádném případě neohrozí.

"U domácích si musíme pohlídat hlavně Keriče a Nezmara. Škoda, že se vracejí do sestavy proti nám a nevykartovali se až v Příbrami. K nim bych určitě jmenoval i zkušeného Papouška, jehož kopací technika je na výborné úrovni," zhodnotil kvality soupeře Pavel Hoftych, který může počítat s tím, že se proti jeho týmu nepředstaví zkušený Miroslav Holeňák, který bude pykat za čtyři žluté karty. Chybět by kvůli zdravotním problémům měla také trojice Polák, Frejlach a Gebre Selassie.

Hoftychovi svěřenci velmi dobře ví, že Bohemka ještě není zachráněna, i když jsou zelenobílí na dobré cestě k uchování ligové příslušnosti pro další sezonu. Vítězství v severočeském městě by vršovickým jejich předsezónní záchranářský plán zajisté pomohlo přiblížit. Utkání FC Slovan Liberec - Bohemians 1905 se hraje v sobotu 1. května od 16:00 na libereckém stadionu U Nisy.