Góóóóóóóóóól, mohl si konečně zařvat Bálek

Svou premiérovou ligovou trefu věnoval útočník Bohemians svému tatínkovi.

Góóóóóóóóóól, mohl si konečně zařvat Bálek

Vladimír Bálek - prvoligový střelec. Až od dnešního dne vstoupilo do platnosti toto spojení. Bálek si totiž 1. května nedal svátek práce. Naopak, poprvé v prvoligové kariéře úřadoval. Ale že to bylo pro devětadvacetiletého borce čekání, ač to byl jeho teprve čtyřiadvacátý start v nejvyšší soutěži. "Prakticky jsem na ten okamžik čekal asi osm let, kdy jsem měl první ligový start v Opavě. Jsem hrozně moc rád, že mi to tam padlo, i když jsem měl určitě dát góly minimálně dva. Když to sečtu, tak jsem se dostal do tří gólovek a proměnil jsem až tu třetí," litoval po utkání střelec Bohemians a dal se do popisování brankových příležitostí: "U první šance jsem balon špatně zpracoval a tím jsem se dostal do velkého úhlu, takže už to brankář měl poměrně snadné. U druhé příležitosti jsem si balon zpracoval už lépe a otočil se s ním. Hauzr už byl ale blízko, takže jsem ho víceméně trefil. V obou případech jsem zakončoval levou nohou. U třetí akce už mi to vyšlo. Po rohu Ference jsem se odpoutal od bránícího hráče a hlavou jsem to nasměroval na zadní tyč. Pak už jsem si konečně mohl pořádně zařvat gól," usmíval se šťastný střelec.
 
Hráč jenž se jako nejlepší střelec druhé ligy vracel v zimě k Botiči jako obávaný kanonýr, tak naplno nabil až v sedmadvacátém kole. I když je statistika poněkud zkreslena tím, že Bálek naskočil do základu Bohemians pouze v prvních třech jarních kolech. Počtvrté se dočkal až na severu Čech. "Do jara jsem naskočil v základu, ale asi se trenérovi nelíbily mé výkony, takže už jsem toho moc neodkopal. Teď jsem moc rád, že jsem dostal opět příležitost, i když vím, že je to hlavně z důvodu zranění spoluhráčů. Budu se ale určitě i dál snažit, abych mohl být i příště v sestavě," hlásí bojovně Bálek, který vymýšlí i oslavu premiérové trefy. "Nějaká malá oslava určitě proběhne. Trenér sice říkal, že máme pořádně zregenerovat, ale s přítelkyní si určitě půjdeme někam sednout a něco dobrého si dáme."
 
Jednoznačná byla odpověď Vladimíra Bálka na to, komu věnuje svou první trefu v Gambrinus lize: "Přiznám se, že jsem na to myslel a volba byla úplně jasná. Svůj první ligový gól bych chtěl věnovat tátovi, který mě odmala moc podporuje a dá se říct, že je to můj největší fanda. Takže ta branka patří určitě jemu. Jen škoda, že nebyla vítězná."