Někdo běží maraton, D-dorost hraje s vedoucím Jabloncem

V nedělním poledni hostíme v Chuchli suveréna soutěže FK Jablonec.

Někdo běží maraton, D-dorost hraje s vedoucím Jabloncem

K utkání a nejen k němu se vyjádřil přímo z nemocničního lůžka Adam Kraus.

Adame, jak se vlastně to nešťastné zranění přihodilo?
Šel jsem do souboje s protihráčem na dlouhou nohu, ale soupeř byl u míče dřív.Odkopl míč, já už nestihl zastavit svůj pohyb, přepadl jsem přes něj na bok a zranění bylo na světě.
Jak zní diagnóza doktorů a co Tě v léčení čeká a nemine?
Jejich diagnózna zní: odlomení malého kousku kyčle. Každý den podstupuji léčbu laserem, to by mělo pomoci rychlejšímu strůstání a hojení zlomeniny. Už teď se začínam trochu hýbat a posilovat. Přibližně po 10ti dnech půjdu na kontrolní rentgen a jestli bude vše v pořádku, tak se budu moci pohybovat aspoň na vozíku. Po 15ti dnech bych měl začít chodit o berlích a po třech týdnech bych už mohl být doma :)
Na jaře jsi si vinou zdravotních problémů připsal v České lize zatím jen čtyři starty, je vůbec nějaká šance, že ještě nějakou minutku v D-dorostu přidáš?
Jarní část sezony se určitě nevyvíjela a vlastně se ani nevyvíjí tak, jak jsem si představoval. Začalo to na Spartě, pokračovalo to v Teplicích a skončilo to teď s Meteorem. Mluvit o šancích, jestli si na jaře kopnu nebo ne, je ještě asi brzo. Určitě bych si rád zahrál...
V utkání s Meteorem jste s Bóřou ve středu zálohy hráli prim. Jaký jsi měl Ty pocit z výkonu a i ze hry týmu?
Všichni jsme se na zápas těšili, chtěli jsme už přerušit sérii několika zápasů bez výhry. Proto jsme na soupeře vlítli už od prvních minut a to nám pomohlo. Dali jsme brzo gól, spadla z nás nervozita a hráli jsme uvolněně. A když se daří celému týmu, tak si víc dovolíte a víc Vás to baví. Myslím si, že se nám zápas povedl a že jsme hráli dobrý fotbal.
Často je trenérem ve spojitosti s Tvým jménem zmiňováno slovo freestyle. Proč?
Asi proto, že mám rád balón :D. Rád si ho podržím, ''udělám'' si nějakého hráče. Někdy si při kličkách balón zvedám do vzduchu a snažím se protihráče přehodit nebo něco podobného. Tomu právě Vy říkáte freestyle :)
V úterý Tě navštívila delegace kluků. Čím Tě překvapili?
Tak kluci mi určitě udělali velkou radost tím, že mě navštívili. Největší překvapení bylo asi to, že jsem čekal Vás a přišli oni. Bylo příjemné zpestření mého nudného pobytu v nemocnici.
A už za Tebou byla taky i ta Tvoje kamarádka, kterou vídáváme občas na trénincích :-) ?
Kamarádka přijde, ještě nevím kdy, ale je možné že se s ní i potkáte. Jestli budete chtít, tak vás seznámím :)
Díky pobytu v nemocnici budeš muset dohánět i školu. Patříš mezi hráče, kteří studují náročnou školu a není lehké s fotbalem vše skloubit. Jak to zvládáš a jak jsou doma spokojeni s Tvými studijními úspěchy?
Školu zvládám celkem dobře, občas mi dělá problémy nedostatek času, ale už jsem si na to zvykl. Dohánění bude asi náročné, ale doufám, že všechno zvládnu. Rodiče by si asi představovali lepší výsledky, od pololetí jsem se o něco zlepšil, tak doufám, že jim to bude stačit.
V neděli nás čeká vedoucí Jablonec. Jak vydíš naše šance a zkus si tipnout výsledek.
Věřím tomu, že kluci vyhrají. Na podzim jsme v Jablonci hráli vyrovnané utkání a odvezli jsme si remízu 3:3. Teď hrajeme doma, tak si myslím, že vyhrajeme. Můj tip je 3:1.