Sobota ve znamení loučení

Zápas s Kladnem bude ve znamení loučení. Určitě se bude loučit legendární Slezi.

Sobota ve znamení loučení

Sobotní zápas s Kladnem už nyní poutá velkou pozornost fanoušků a médií. „Bude to bitva na několika frontách. Tým připravujeme po sportovní stránce, protože je to pro nás velmi důležitý zápas o definitivu záchrany. Samozřejmě je to pro nás všechny i emočně vypjatý zápas. Bude to loučení s Ďolíčkem, i když každý věří, že ne definitivní,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.
Chystá se ale i další důležitý okamžik. Naposledy před domácím publikem nastoupí v mistrovském zápase Dalibor Slezák. Muž s číslem 10, hráč, který po znovuzrození Bohemky vedl jako kapitán tým z třetí ligy až do první. Ve svých čtyřiceti letech nastoupí naposledy před zraky svých fanoušků. „Vzhledem ke zdravotnímu stavu Sleziho ještě uvidíme, jakou formu rozlučky zvolíme. Dalibor má po utkání v Příbrami naražená žebra a ještě neví, zda bude moci alespoň v závěru nastoupit. Vše připravíme po domluvě s ním samotným. Nicméně určitě to nebude poslední loučení s Daliborem, protože bychom mu rádi přichystali jen jeho zápas, který by určitě doplnil i Karel Rada, jemuž bychom takto chtěli také poděkovat za to, co odehrál v Bohemce. Proto bude současné loučení s Daliborem spíše sportovního charakteru a přejeme si, aby si užil vyprodaného Ďolíčku a lidé mu z tribun poděkovali,“ doplnil další velké loučení ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Daliborovi je věnována i podstatná část magazínu Klokan, který bude opět v prodeji.

Nejpodstatnější je v sobotu záchrana v lize. Bohemce stačí bod k definitivě. „Chceme ale vyhrát, bod je pro naše fanoušky málo,“ říká trenér Pavel Hoftych. Fanoušci, kteří se na stadion dostanou, určitě uvidí hodně emotivní utkání. Už od čtyř hodin začíná produkce DJ na ochozu hlavní tribuny. „Všechny akce, které si fanoušci naplánovali, plně podporujeme a budeme na nich spolupracovat. Věříme, že nedojde k žádnému ničení majetku, protože to by se v konečném důsledku obrátilo právě proti fanouškům a klubu. Ďolíček bude stát i po tomto zápase a na to je důležité myslet. Nebudu slibovat, že se do Ďolíčku někdy vrátíme, ale pokud by nastala doba, s Ďolíčkem určitě loučení proběhne. Teď je v tom hodně emocí a nechtěl bych, aby to poté bylo používáno jako argument proti fanouškům. Proto podporujeme vše, co si fanoušci připravili, ale žádáme, aby nepoškozovali stadion ani trávník. Vše bude Bohemka používat dále,“ prosí fanoušky ředitel klubu.

V magazínu Klokan se dočtete zajímavý průřez historií stadionu a dozvíte se něco nového o Daliboru Slezákovi. Následně i Virtuální Ďolíček přinese krásné vzpomínky nejen na zápas s Kladnem. Přijďte do Ďolíčku zažít skvělou atmosféru, utkání začíná v sobotu v 17.30.