D-dorost prověří další tým ze severu, Slovan Liberec

Pro předzápasový rozhovor jsme si vybrali brankáře Filipa Starczewského.

D-dorost prověří další tým ze severu, Slovan Liberec

V zápase s Jabloncem jsi již během prvních deseti minut dvakrát inkasoval. Jak se to vlastně seběhlo?
První gól padl po vzájemném nedorozumění se stoperem Egertem, z levé strany přišel „polocentr-polostřela“ na přední tyč, i když jsem si nekřikl, tak Egy pustil míč, což jsem nečekal a musel jsem do souboje s útočníkem hostí, neudržel jsem balón a gól byl na světě…..Druhá branka patří do kategorie „haluz“, nepovedenou střelu z poza vápna nešťastně tečoval Maty, už se s tím nedalo nic dělat….
V jarní části po většinu nastupuješ proti soupeřům z předních příček tabulky. Kdo z nich Tě nejvíce prověřil?
Určitě mě prověřila nejvíce Sparta. Byl to zápas, který měl vysokou kvalitu, hrálo se nahoru, dolu s mnoha šancemi. Sparta měla velice dobře zvládnuté standardní situace, z nich nejvíce hrozila…
Svoji výkonnost z tréninku jednoznačně nepřenášíš do zápasu. To pramení z Tvojí nervozity?
Určitě ano, sice každý říká ať jsem v klidu, že nemám být proč nervózní. Prostě už mam takovou povahu, nechci kazit týmový výkon. Snad se to už obrací k lepšímu…. Musím se s tím poprat.
Je po Vás požadováno, aby jste jako brankáři hráli odvážně mimo pokutové území. Nelze ale přehlédnout neuvěřitelné kiksy, které z toho pramení. Co se Ti honí hlavou po takovém momentu?
„Snad z toho nebude gol“ a nebo „ co mě zas doma řekne táta“ ….. Určitě jde o změnu oproti žákovské kategorii. Mé kiksy většinou pramenili z toho, že se na poslední chvíli rozhodnu změnit svůj původní záměr se kterým jdu pro balón…. Např. v Plzni jsem šel pro balon za roh velkého vápna s tím že ho odpálím, nakonec to vypadalo že dojde do vápna a tak jsem si na něj chtěl počkat – uklouzl jsem, sice gól nepadl, ale hrůza..Naposledy se mě něco podobného stalo ve středečním utkání s výběrem Prahy.Balon jsem doběhl o postraní čáry a vypadalo to že bude aut, tak jsem ho pustil – chyba.
Pro brankáře máš ideální parametry. Táta je taky chlap jako hrom, ale hrával, a dobře, v poli. Jak se tváří na to, že nemá doma kanonýra, ale gólmana?
V elévech jsem začal jako hráč, ale po roce jsem se přesunul do brány.Z počátku tomu otec nemohl uvěřit, že syn útočníka bude chytat, ale zvykl si na to a maximálně mě podporuje.
Jak jsi přišel k přezdívce Kosmič?
Když jsem přišel na svůj první trénink v Bohemce měl jsem na sobě brankařský overal a někdo plácl v kabině kosmonaut/kosmič a hned se to uchytilo…
Vyjma utkání s Meteorem, jsme ještě neuhájili čisté konto. Podaří se nám to v Liberci a odvezeme si tři body?
V jarní části došlo v našem týmu ke změnám, do C dorostu byli přeřazeni někteří hráči, kteří tvořili páteř týmu. To se projevilo na našich nevyrovnaných výkonech. Jeden zápas podáme výborný výkon, za týden vyhoříme. Věřím, že podáme dobrý výkon a z Liberce si odvezeme tři body.