D-dorost hostí v neděli perníkáře

Před zápasem jsme si pozvali na slovíčko úspěšného střelce z Liberce, Jirku Zvoníčka.

D-dorost hostí v neděli perníkáře

Již před více jak rokem jsi byl osloven Bohemkou. Nakonec se tvůj příchod podařilo zrealizovat až letos v únoru. Jak se vše seběhlo?
Poprvé mne kontaktoval počátkem loňského roku na zimním turnaji na Admiře trenér Barták. Protože jsem v tu dobu chodil do osmé třídy a nevěděl jsem kam půjdu po ukončení základní školy, tak jsem s hostováním v Bohemce ještě nesouhlasil, neboť jsem si byl vědom dojíždění na tréninky i zápasy do Prahy a pozdních příjezdů domů. Koncem loňského roku jste mne kontaktoval i Vy a já i rodiče jsme již s hostováním pro jarní část sezóny souhlasili, neboť jsem si vybral střední školu, kde jsem měl dobré vyhlídky na přijetí, což se nakonec také potvrdilo.
Co tvé dojmy z Bohemky a kde vidíš největší rozdíl oproti svým předchozím působištím?
Mé dojmy z Bohemky jsou jen dobré, je zde výborná parta, kluci mě mezi sebe rychle a bez problémů přijali. Největší rozdíl oproti předchozím působištím je v kvalitách tréninkových procesů a zázemí oddílu.
Patříš mezi hráče, jenž pravidelně dojíždění do Prahy. Jak náročné je zvládnout tuto komplikaci?
Dojíždění již zvládám poměrně dobře, není to pro mně žádná komplikace, neboť dojíždím s mým spoluhráčem Tomášem Egertem, který mi vše důležité ukázal a vysvětlil.
Nepamatuji si hráče, který by v tréninku předváděl tolik kvality jako ty. V zápase však předvádíš sotva třetinu. V čem je zakopaný pes?
Měl jsem problém s tím, že jsem se bál, abych něco nezkazil a aby tím netrpěla hra mužstva. Na tréninku je to něco jiného než v mistrovských utkáních, protože už kluky znám a vím co od nich mohu čekat.
V Liberci jsi však konečně prodal kus svého potenciálu a vstřelil jsi své premiérové ligové branky. Takže asi pořádná radost?
Radost jsem měl opravdu velikou. Oba góly sem si užíval, hned po zápase jsem volal domů a podělil se o svou radost s rodiči.
Vcelku se ujala tvá přezdívka Azíz. Jak vznikla?
Tuto přezdívku mi dal můj spoluhráč Pavel Slánský, který mi říkal, že jsem podobný Azizu Ibragimovi, hráči A-mužstva Bohemky.
Tak Azízi, jaký je tvůj tip pro nedělní souboj s Pardubicemi?
Na utkání se již moc těším, doufám, že vstřelím nějaký gól a stoprocentně věřím, že získáme 3 body.