Představení projektu společné kandidatury fanoušků Bohemky a Slavie do komunálních voleb

Představení projektu společné kandidatury fanoušků Bohemky a Slavie do komunálních voleb

Již od počátku problémů s holou existencí stadionu v našem Ďolíčku je jasné, že jednu z rozhodujících úloh v celé kauze má radnice MČ Praha 10. Záměr radnice v této fázi je jasný a byl deklarován již při pokládání základního kamene při stavbě stadionu v Edenu: mít na svém území pouze jeden stadion, do kterého Praha 10 majetkově vstoupí, čímž se stane jakoby „městským stadionem“. Pro ty, kteří si celou situaci nevybavují, snad jen připomenu portrét tehdejšího starosty Prahy 10 Milana Richtera, kterak poklepává kladívkem na základní kámen, na němž se nacházela zelenobíločervená plaketa se znaky obou klubů a Prahy 10.

Jelikož je zde oprávněná obava, že se přes veškerá vyjádření odpovědných osob v posledních dnech a týdnech, která leckdy popírají jedno druhé, plán radnice v ničem nezměnil, rodí se jak v Bohemce, tak ve Slavii, skupina fanoušků, kteří se rozhodli změnit situaci tak říkajíc zevnitř: postavit vlastní kandidátku do komunálních voleb, konaných v říjnu 2010. Dále je zřejmá věc, že i po případném odkupu celého objektu Ďolíčku Družstvem Fanoušků Bohemians se bez širší podpory radnice do budoucna neobejdeme. Proto část z nás považuje za vhodné dát větší váhu svému občanskému postoji touto legitimní formou. Volebním programem by mělo být samozřejmě hlavně jediné: spojení dvou často nesmiřitelných táborů ve jménu zachování historického dědictví, tradic obou klubů, každého na svém vlastním stadionu. Zamezení neprůhledného toku veřejných peněz v objemu kolem čtvrt miliardy Kč do společnosti E-Side Property Ltd a následného zhodnocení pozemků pod Ďolíčkem za pomoci změny Územního plánu. Kontrola činnosti orgánů MČ zevnitř námi, občany Prahy 10 a zároveň fanoušky Bohemians nebo SKS.

Celá iniciativa se nachází prozatím v plenkách. Na straně Slavie byla vytvořena jakási přípravná skupina, se kterou jsme ve styku. Zájemcům z naší strany a přednostně občanům Prahy 10 byl projekt krátce představen Milanem Šimáčkem a mnou po ukončení schůze DFB. Přes 30 fanoušků Bohemky a zároveň občanů Prahy 10 ihned projevilo ochotu zúčastnit se celého projektu. Nyní je zejména nutné vyzvat ty, kteří se dozvěděli o celé iniciativě až z tohoto článku, aby mi dali k dispozici své osobní údaje na mail pernstein@seznam.cz nebo na telefon 732 542 949. Samozřejmě není podmínkou členství v DFB. Upozorňuji, že občan, který nemá trvalé bydliště na Praze 10, nemůže kandidovat ani volit do jejího zastupitelstva, proto prosím zvažte své možnosti hlavně vzhledem k tomuto faktu. Následně budou všichni kontaktováni a vyzváni, aby podali informace o tom, jakou formou se chtějí na celém projektu podílet (ať je to přímo kandidatura, pomoc při samotném provozu hnutí, poskytnutí kontaktů na důležité osoby, nebo třeba jen sbírání podpisů nutných pro registraci politického hnutí nebo sestavení jednorázové kandidátky nezávislých), a případně i přidat jakoukoliv svou další vizi nebo připomínku, která se může do programu hnutí zapracovat. Zároveň samozřejmě zodpovím i případné dotazy, pokud na ně odpověď budu znát. Následně zorganizujeme schůzku, kde si ujasníme naše postoje a cíle, a potom již můžeme začít ve spolupráci se slávistickou stranou pracovat přímo na přípravném výboru nového hnutí.

Na celou kandidátku je potřeba sehnat 36 jmen občanů Prahy 10, tedy 18 z naší strany a 18 ze strany Slávistů. Dále samozřejmě další fanoušky, kteří třeba nebudou chtít přímo kandidovat, ale rádi by podpořili aktivitu hnutí každý podle svých možností. Proto neváhejte a zejména pokud jste občany Prahy 10, kontaktujte mě na výše uvedené adrese nebo telefonním čísle a na dalším postupu už se všichni dohodneme.

Svatoslav Baťa / Pernstein