Fanoušci se zavázali k vkladům za více než 22 milionů na záchranu vršovického Ďolíčku

Do projektu Zachraňme Ďolíček se vedle fanoušků klubu Bohemians 1905 zapojují i obyvatelé Prahy 10 a firmy; Družstvo fanoušků Bohemians (DFB) chystá další kampaně.

Stovky osob se během necelých dvou týdnů zavázaly k vkladům za více než 22 miliónů korun. Sbírka Družstva fanoušků Bohemians, které stojí za projektem Zachraňme Ďolíček, pokračuje i nadále, protože je zapotřebí vybrat další desítky miliónů korun. Fanoušci chtějí odkoupit vršovický stadion v Ďolíčku a chtějí zachovat toto místo pro fotbalové zápasy, které se zde hrají již téměř osmdesát let. „Dosavadní výsledek hodnotíme nesmírně pozitivně. Vedle finančních výsledků nám dělá radost i to, že zájemci o vstup do družstva a záchranu stadionu se nerekrutují jen z řad fanoušků Bohemky,“ říká Jiří Dienstbier, člen představenstva DFB. „Obracejí se na nás i obyvatelé Prahy 10 a dalších městských částí, stejně jako firmy. A nemají vždy něco společného s Bohemkou nebo Slávií – prostě jim záleží na tom, jak tato část Vršovic bude vypadat a chtějí zachovat zelenou plochu pro sport a další aktivity.“

Fanoušci plánují oslovit další osobnosti a širokou veřejnost, aby tato jedinečná sbírka pomohla uchovat významnou část historie Vršovic. Zástupci DFB již jednají s FIO bankou a. s. o poskytnutí úvěru, který by byl splácen právě z příspěvků fanoušků. Na koupi a následné úpravy stadionu bude zapotřebí částka určitě přesahující 50 miliónů korun. „Cítíme velký potenciál z další vlny přispěvatelů, protože vidíme velký zájem o sbírku mezi fanoušky. Tento projekt už má konkrétní obrysy a je možnost se ho aktivně zúčastnit buď konkrétním příspěvkem, nebo předběžným závazkem na budoucí pravidelný příspěvek na splácení úvěru,“ dodává Dienstbier.

Akvizice zájemců o podíl na projektu Zachraňme Ďolíček samozřejmě bude pokračovat i v dalších týdnech a měsících. S ohledem na množící se dotazy byla zřízena speciální e-mailová adresa zachranme@dolicek.cz. Přispívat na Ďolíček můžete i přímo na konto 2800027999 / 2010. Tato sbírka není časově omezena, projekt záchrany Ďolíčku bude pokračovat i v dalších měsících.

DFB aktuálně připravuje další kroky pro rozvoj projektu odkoupení a rekonstrukce stadionu tak, aby se do Ďolíčku mohl co nejrychleji vrátit domácí klub Bohemians 1905 a zároveň bylo vyhověno maximu možných požadavků na prvoligové stadiony. Veškeré další informace zde: http://www.bohemians.cz/dfb/dolicek.aspx

Kontakt: Jiří Hlinka – Družstvo fanoušků Bohemians; medialni@dolicek.cz