Desítka pro domácí a úterní protestní happening

Přinášíme bližší informace a aktivitu politického hnutí Desítka pro domácí.

Desítka pro domácí a úterní protestní happening

Velmi nás těší, že se Desítka pro domácí stala v posledních dnech diskutovaným tématem a další silou, do které fanoušci začali vkládat své naděje na záchranu Ďolíčku. Proto bychom vám rádi přinesli přesnější zprávy o stavu, v jakém se hnutí dnes nachází.

Přípravný výbor hnutí pracuje ve složení Svatoslav Baťa, Martin Kurka, Tomáš Morávek, Jan Pustina a Jan Síkora jako zástupci fanoušků Bohemians, Martin Krob, Miroslav Pomikal, Lukáš Vala, Marek Vlnas a Jiří Vrba jako zástupci fanoušků Slavie. V důsledku dobře postupujících kontaktů s dalšími občanskými sdruženími, nespokojenými se stavem komunální politiky na Praze 10, byl přizván jako člen přípravného výboru také Aleš Brichta ml. za o.s. Spravedlivé bydlení.

Ač prozatím nejsou naše aktivity příliš vidět, troufám si říci, že toho máme již hodně za sebou. Byla úspěšně zakončena petiční akce, ve které podpořilo založení politického hnutí téměř 1600 občanů během týdne. Vytvořili jsme návrh stanov hnutí, jejichž programová část počítá nejen s bojem za zachování tradic fotbalových, ale též si klade za cíl přispět ke zlepšení celkové kvality života na Praze 10, zabránění likvidace klidových a zelených zón, podporu sportovní a zájmové činnosti mládeže, boj proti korupci vůbec a zejména pak korupci při přidělování veřejných zakázek, o jejímž rozsahu na radnici Prahy 10 jdou mezi veřejností celé legendy. Obětí velmi podivných okolností za přispění obřích částek z veřejných rozpočtů se tak má stát nejen náš Ďolíček, ale také např. park u stanice metra Strašnická. Ten brání o.s. Útulné Strašnice, které je dalším ze subjektů, se kterými jsme zahájili úzkou spolupráci. V současné době je podána žádost o registraci na Ministerstvu Vnitra, které by se mělo vyjádřit v průběhu příštího týdne, zda na stanovách a podpisech pod peticí neshledává nic závadného a přistoupí tak k registraci hnutí Desítka pro domácí.

Nejbližší akcí, které se bude nově vznikající hnutí účastnit, je úterní protest pod heslem „Dejme vysvědčení radnici Prahy 10“, pořádaný právě výše zmíněným hnutím Útulné Strašnice v prostorách likvidovaného parku mezi ulicemi Gutova a V Olšinách. Žádáme všechny, kterým není lhostejný osud míst, likvidovaných cíleně za účasti radnice MČ Praha 10, jedním z nichž je v prvé řadě náš stadion, aby tuto akci v hojném počtu navštívili. Vyjádřili jsme akci oficiální podporu s tím, že zajistíme propagaci mezi fanoušky a doufáme ve velkou účast jednak z důvodu, že to bude první akce, na které se vznikající Desítka pro domácí oficiálně podílí, a hlavně tím prokážeme i zájem na zachování Ďolíčku, který bude samozřejmě jedním z témat celého protestu. Zájemci o informace budou mít také možnost promluvit si na místě se všemi zástupci přípravného výboru našeho hnutí.

Přijďte tedy v úterý projevit svou vůli bojovat za Ďolíček a vyjádřit podporu i těm sdružením, kteří podporují nás. Čím více se nás semkne ve společném boji proti pochybným záměrům radnice, tím budeme silnější. Bližší informace a leták k celé akci naleznete zde: http://utulnestrasnice.webnode.cz/news/vystavme-spolecne-vysvedceni-pro-radnici-prahy-10

Další akce budou v nejbližší době následovat. Budeme potřebovat i vaši pomoc s jejich organizací, stejně jako se blíží doba, kdy bude potřeba sestavit definitivní podobu kandidátky, třeba i za vaší účasti. Zájemci o chod a zprávy z Desítky pro domácí se již dnes mohou připojit na facebooku (od středy, kdy byly naše stránky na fb spuštěny, mají již okruh 500 příznivců), během příštího týdne pak bude spuštěn oficiální web.

Svatoslav Baťa