Turnaj jsme zahájili porážkou 0:1

V Horních Počernicích Klokani prohráli s Ružomberkem 0:1.

Mezinárodní turnaj v Horních Počernicích má za sebou první den. Viktorka Žižkov podlehla dopoledne maďarskému Honvédu Budapešť 0:1, stejným poměrem pak po obědě Bohemka podlehla slovenskému Rožumberku. V neděli si češké týmy prohodí zahraniční soupeře, Bohemku čeká od 13:30 souboj s maďarským týmem, který vede italský kouč Morales, kterého čeští fanoušci znají z působení v Příbrami.

Bohemians nastoupili proti Slovákům v kombinované sestavě, navíc několik zraněných zkomplikovalo trenéru Hoftychovi před dvoudenním turnajem situaci při rozdělení kádru. Pavel Lukáš si ve čtvrtek na tréninku zlomil ruku, místo něj byl povolán z rezervy mladý stoper Hauer, který zažil premiéru vedle zkušeného Nikla. V záloze nastoupil například Michal Dian, který je na odchodu z Bohemians a ve finální fázi jsou jednání o jeho hostování či přestupu. "Hlavně jsme chtěli rozložit zátěž na více kluků, protože nemá smysl hrát ve dvou dnech se stejnými hráči," vysvětlil pohyby v sestavě trenér Pavel Hoftych.

V prvním poločase předvedla Bohemka několik zajímavých kombinací, největší šanci měl po necelé půlhodině Nešpor, ale z malého vápna neuvěřitelně nedal. Bohemka byla v první půli nebezpečnější, ovšem po přestávce vyklidila pole. Navíc se zranil Štohanzl, který si obnovil zranění kotníku. "Snad to bude jen na pár dní," vyřkl první prognózu lékař Luboš Ptáček. Štohanzl proto nepojede na herní soustředění, kam tým odjíždí v neděli. Bohemka nakonec prohrála po chybě Cissého a sólu Pilára, který dal dvacet minut před koncem jediný gól utkání. "Výkon mě tedy rozhodně neuspokojil, měli jsme hrát určitě lépe. V první půli jsme předvedli náznaky kombinace, ale chyběla ta poslední finální fáze. Měli jsme si vypracovat více gólových šancí, prostor jsme k tomu měli. Po přestávce mě zklamaly některé individuální výkony, zejména Cissé předvedl opakovaně jeden ze svých zkratů," vyjádřil své znepokojení kouč Klokanů.