Remíza s Honvédem Budapešť 0:0

Na turnaji v Horních Počernicích jsem skončili čtvrtí.

Jeden bod ze dvou zápasů vybojovali fotbalisté Bohemians 1905 na mezinárodním turnaji v Horních Počernicích. V neděli remizovali s maďarským Honvédem Budapešť 0:0. V konečném pořadí tak Klokani skončili na čtvrtém místě, jejich nedělní soupeř se radoval z celkového prvenství.

Bohemka se držela scénáře z posledních přípravných zápasů. Vydařená první půle, rozpačitý druhý poločas. Také tentokrát si zelenobílí připsali více podařených akcí v prvnímk poločase. "Po přestávce jsme se dopustili velkého množství nevynucených chyb, to mě hodně znepokojilo," durdil se po zápase trenér Pavel Hoftych. A měl pravdu. Klokani šli mnohokrát do zajímavého přečíslení, ale téměř vždy zkazili akci nepřesnou přihrávku před vápnem.

Zajímavostí zápasu bylo zařazení Lukáše Hartiga na post středního obránce. "Pávek odchází do Hradce, Pavel Lukáš si zlomil ruku, takže jsme chtěli vyzkoušet krizový scénář. Třeba se nám to může někdy v sezoně hodit, teď to byl jen pokus a Harťas nezklamal," hodnotil kouč zařazení ortodoxního útočníka do obrany.

Hned po zápase vyrazili Klokani na herní soustředění do slovenského Sence. Na palubě autobusu nechyběl ani obránce Daniel Nešpor, který by měl přijít na hostování z Vlašimi. "V sobotu jsme se předběžně dohodli. Jedná se o talentovaného levého obránce, o kterého mělo zájem více ligových klubů. Místo něj na hostování do Vlašimi odcházejí Kotyza a Barros," řekl trenér Hoftych. Dan Nešpor by tak měl být čtvrtou novou letní tváří - po Nucovi, Držíkovi a Krausovi.