Na soustředění odjely čtyři nové tváře

Představujeme hráče, na které se můžete těšit v nové sezoně.

Bohemka je soustředění ve slovenském Senci a začíná finální fázi přípravy na novou sezonu. „Čeká nás těžká sezona. Nový stadion, který bude zpočátku určitě handicapem, skromné podmínky a nejednota fanoušků ve vztahu k Edenu. To jsou problémy, se kterými se budeme určitě na začátku sezony potýkat. My potřebujeme i na novém stadionu podporu lidí. Kvůli ní tady většina z nás je a doufám, že lidé na Bohemku nezanevřou,“ říká na začátku herního soustředění trenér Pavel Hoftych. I nadále bude pracovat ve skromných podmínkách, proto nelze očekávat nová velká jména na soupisce, ale spíše se bude pracovat s poctivými hráči, kteří se chtějí bít za Bohemku. „Prioritou je udržet opory současného kádru a doplnit je o pár zajímavých hráčů,“ dodává Hoftych. V týmu má zatím čtyři nové tváře. „Uvidíme, zda budou všichni přínosem, ještě máme před sezonou otevřená vrátka, že bychom je mohli vrátit. Naopak je možnost ještě získat nějaké hráče na hostování z předních týmů Gambrinus ligy, ale to se bude řešit až těsně před sezonou,“ popisuje stav kádru kouč Bohemians. Příští týden čeká nové hráče i celý tým fotografování na plakát a hráčské karty.

NOVÉ TVÁŘE

Igor Držík, střední záložník, 28 let
Asi nejzvučnější letní posila. Zkušený slovenský defenzivní záložník má za sebou několik let ve slovenské lize, kde odehrál přes 200 zápasů. Naposledy ve slovenské Dubnici působil v roli kapitána, ale po zranění odmítl podepsat prodloužení smlouvy a na půl roku byl vyřazen z kádru a hostoval v třetiligovém Senci, protože nemohl hrát profesionální soutěž. V Bohemce podepsal jednoroční smlouvu s roční opcí. „Zatím se jeví velmi dobře. Nechybuje v přihrávkách a mohl by být velkou posilou pro střed hřiště, kde jsme i v minulé sezoně hledali pevný bod,“ charakterizuje novou tvář trenér Hoftych. Igor Držík bude nastupovat s číslem 8.

Martin Kraus, střední záložník, 18 let
Odchovanec  Sparty, který v dorosteneckém věku přestoupil do Bohemians 1905. Talentovaný ofenzivní střední záložník se zapojil do přípravy s A-týmem a svoji šanci využil. K jeho přednostem patří výborná přihrávka a orientace. V Bohemce podepsal dvouletou smlouvu. „Z mladých vypadá nejlépe, je to kluk, který by se mohl prosadit. Má něco z Morávka, navíc je přirozeně drzý a odvážný. Chceme s ním pracovat, je to příslib do budoucna,“ prohlašuje trenér. Fanoušci tak mohou sledovat růst talentu, který bude nastupovat s číslem 17.

Tomáš Nuc, krajní záložník, 21 let
Olomoucký odchovanec, který může hrát na obou krajích zálohy. Prošel mládežnickými reprezentačními výběry, v olomouckém áčku je již dva roky a během této doby si připsal 18 ligových startů. „Je rychlý a zarputilý. Občas má však zdravotní problémy, proto se nikdy nedostal trvaleji do sestavy Olomouce. Chceme ho vidět v přípravě, ale už jsme na všem dohodnuti. Věřím, že se prosadí,“ říká o mladíkovi trenér Hoftych. Tomáš Nuc přichází z Olomouce na roční hostování bez opce. „Kdyby se měly opakovat jeho zdravotní problémy, tak máme možnost ho vrátit,“ dodává trenér.

Daniel Nešpor, levý obránce, 22 let
K týmu se připojil těsně před odjezdem na soustředění do Sence. O jeho půlročním hostování jedná vedení klubu s Vlašimí, kde dosud talentovaný obránce působil. Zajímal se o něj Baník Ostrava, Jablonec, v minulosti i Slavia. Jeho jméno je ve fotbalovém zákulisí hodně známé, ale Vlašim se nikdy nedohodla na podmínkách jeho přestupu. Do Bohemians byl přijít na hostování výměnou za Kotyzu a Barrose. „O levého obránce jsme usilovali. Jednali jsme s více adepty, ale Dan má nejvíce talentu a už delší dobu o něj usilujeme,“ říká Hoftych. Jeho příchod se bude finalizovat v nejbližších dnech.