Bohemka otevírá ligu 16. 7. se Slavií

Bohemians 1905 sehrají první zápas celé ligy, v pátek od 17.30 v Synot Tip Aréně.

Klokani sehrají vůbec první zápas nové sezony Gambrinus ligy. Otevřou nový ročník derby se Slavií už v pátek 16. 7. v 17.30 v Synot Tip Aréně. Oproti původnímu plánu došlo k půlhodinovému posunu, teď už se jedná o definitivní termín duelu. Bude to tradiční vršovické derby v netradičním prostředí. Bohemka bude totiž domácím týmem v Synot Tip Aréně, kde své domácí zápasy hraje i Slavia. Bude to i první zápas pro fanoušky, kteří si budou zvykat na nové prostředí. Bude to určitě zajímavý boj na hřišti i zápas se spoustou událostí v hledišti a za kulisami. Kolik dorazí fanoušků? Jak si Bohemka zvykne na roli domácího týmu? To bude zajímat fotbalovou veřejnost.

Utkání bude přenášet i televize. Páteční přesnosy se stanou tradicí v nové sezoně, svaz ještě neoznámil, která televize bude páteční zápasy vysílat. "Pro fanoušky i hráče to bude složitá premiéra. Všichni si budou zvykat na nové prostředí, i pro nás jako pro klub to bude hodně složité na organizaci," říká ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. "Budeme při tomto zápase jako domácí, takže budou platit permanentky pro naše fanoušky. Permanentek se zatím prodalo přes sedm stovek," říká Přibyl k organizaci samotného utkání.

Prodej vstupenek na derby se Slavií začne v Synot Tip Aréně v pondělí 12. 7. Vstupenky se budou prodávat přes internet i osobně přímo na stadionu. Vstupenky nebudou na jméno, budou v běžném prodeji, jak byli fanoušci zvyklí v Ďolíčku. Fanouškům Bohemky bude patřit celá jižní tribuna, vlajkonoši Slavie mohou obsadit celou severní tribunu. "Neplánujeme narychlo žádné velké vizuální úpravy stadionu. K tomu je připraven větší projekt spojený se stavbou jižního křídla, což by bylo spojeno i s výměnou sedaček. Teď se soustředíme na to, aby bylo co nejméně organizačních problémů při prvních zápasech," dodává Přibyl.

I pro fotbalisty to bude v mnohém nové. Slavia zůstane ve své domácí kabině, Bohemka bude mít ve vedlejší chodbě svoji domácí kabinu. "Hráči si Synot Tip Arénu vyzkouší při generálce se Sokolovem a také ve čtvrtek na předzápasovém tréninku," popisuje další kroky před úvodním derby ředitel klubu.