Klokani vstupují do poslední fáze přípravy

Svěřence Pavla Hoftycha čekají před ligovou premiérou ještě dva přípravné zápasy.

Klokani vstupují do poslední fáze přípravy

Fotbalisté Bohemians 1905 se dnešní den nacházejí přesně dvanáct dní před vstupem do české nejvyšší soutěže. V pátek 16. července je čeká v Edenu v rámci vršovického derby souboj se Slavií. Zelenobílí se v tomto utkání představí netradičně v roli domácího celku.
Ještě předtím ale využijí komfortu útulného Ďolíčku. Čekají je tréninky a také přípravné utkání, které sehrají ve středu od 17.30 s nováčkem třeté ligy z Kunic. V něm by se měli představit již všechny posily Bohemians, které v letní přestupním období k Botiči zamířily. Tedy i běloruský fotbalista Vitalij Trubila, který se dnes bude v Ďolíčku poprvé hlásit na tréninku. Cestu v útrobách stadionu mu již jistě budou moct ukázat další novicové, kteří již nějaký ten čas v Bohemce působí. Jedná se o slovenského středopolaře Igora Držíka, levonohého Daniela Nešpora a také benjamínka týmu Martina Krause, který do ligového týmu zamířil z dorostu. Naopak avizovaná posila z Olomouce Tomáš Nuc představy trenéra Pavla Hoftycha nenaplnila, takže hostování mladíka z Hané nakonec padlo.

Již téměř měsíc trvá příprava Klokanů, kteří se poprvé sešli 7. června. Poté následovalo dvojí soustředění. Nejprve hráče čekalo nabírání kondice na Smejkalově boudě ve Vrchlabí. Herní praxi získávali Hoftychovi svěřenci na Slovensku. Nyní už je čeká tedy pouze dvojice zápasů. Po již zmiňovaném duelu s Kunicemi se v generálce na ligu představí Bohemka v sobotu 10. 7. od 17.00 v Synot Tip Areně proti druholigovému Sokolovu.