V Edenu doma nebudeme

Otevřený dopis Bohemians Ultras a fanoušků Bohemians 1905 podporujících bojkot zápasů v Edenu.

V Edenu doma nebudeme

My, fanoušci fotbalového klubu Bohemians 1905, jsme byli vedením klubu postaveni před skutečnost, že Bohemians 1905 budou mít minimálně pro sezónu 2010/2011 za své domácí hřiště stadion v Edenu, působiště SK Slavia Praha. Vnímáme tuto skutečnost jako rezignaci akcionářů a vedení fotbalového klubu Bohemians 1905 na udržení více než 80leté tradice, kdy Bohemka patří do tzv. Ďolíčku, na původní Dannerův stadion. Proto jsme se rozhodli nepodpořit tento krok a bojkotovat návštěvu domácích zápasů Bohemians v Edenu.

Tento krok není namířen proti hráčům a sportovním funkcionářům klubu, a prosíme je tímto o pochopení. Hráči o naši podporu nepřijdou na venkovních zápasech, kdy jim budou chtít fanoušci vynahradit svou nepřítomnost v Edenu.

Máme zájem na návratu klubu na jediný v současnosti možný domácí stadion, do Ďolíčku. Jsme tedy ochotni ukončit bojkot zápasů v okamžiku, kdy budou učiněny jasné kroky vedení klubu k navrácení Bohemians zpět domů. Jedná se z našeho pohledu zejména o následující: 
  • Písemné záruky vedení klubu a vlastníka stadionu, společnosti Bohemians Real, potažmo holdingu CTY Group, že budou učiněny potřebné rekonstrukce stadionu v Ďolíčku tak, aby vyhovoval kritériím I. ligy, nebo jejich vlastní započetí.
  • V případě, že nebude současný vlastník ochotný provozovat stadion splňující kritéria I. ligy, nechť usedne k jednacímu stolu se zástupci Družstva fanoušků Bohemians, pořádajícímu mezi fanoušky sbírku na odkup stadionu, a nabídne mu ho k prodeji.
  • Aktivní odmítavý postoj vedení klubu vůči finančnímu vstupu MČ Praha 10 do společnosti E SIDE Property, který by zajistil vybudování domácího zázemí pro druhý klub a tím trvalé přemístění Bohemians do Edenu.
  • Ukončení snahy vedení klubu o vytvoření domácího prostředí v Edenu (tréninkové zázemí, fanshop, zelené sedačky a jiné). V Edenu budeme vždy hosty a chceme se tam takto chovat.
Po splnění těchto základních podmínek budeme ochotni ukončit bojkot domácích zápasů Bohemians v Edenu a podpořit hráče i v tomto dočasném domově.

Žádáme dále vedení Bohemians 1905, aby se postavilo do čela podobně postižených klubů a aktivně žádalo revizi či přímé zrušení projektu ČMFS Stadiony 2012, který si sice klade za cíl přilákat do ochozů fanoušky, jediným jeho efektem je však faktická likvidace dvou stadionů s legendární fotbalovou atmosférou, pražského Ďolíčku a ostravských Bazalů.

Bohemians Ultras a fanoušci Bohemians, podporující bojkot stadionu Eden


Otevřený dopis fanoušků Slavie vedení SK Slavia Praha >>