Chceme fanoušky na stadionu, říkají hráči i klub

Bohemka je připravená na ligu, v pátek se začíná proti Slavii.

Chceme fanoušky na stadionu, říkají hráči i klub

Úterý odpoledne patřilo v Ďolíčku tiskové konferenci před sezonou. „Vstupujeme do ligy ve stejné roli jako v minulé sezoně. Chtěli bychom se vyhnout přímým bojům o sestup. Bude to těžší, budeme hrát na novém stadionu, kde bude pro nás všechno nové. Věříme však, že se budeme moci znovu spolehnout na podporu fanoušků a že přijdou v co největším počtu,“ říká trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Klub snížil rozpočet na 47 miliónů korun, přesto kádr nikdo důležitý neopustil. „Velmi si vážíme přístupu hráčů, kteří jsou hodně trpěliví a stejně jako my věří, že se situace zlepší. Zájem byl především o Radka Sňozíka a Jana Štohanzla, ale oba se rozhodli v Bohemce pokračovat. Trenér Hoftych a všichni další trenéři prodloužili smlouvu o další rok. Všichni chtějí s Bohemkou pokračovat dále, čehož si velmi vážíme. Podmínky jsme ještě více uskromnili, nemůžeme mít velké cíle, ale chceme to zkusit,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Sezona začne pátečním utkáním se Slavií. Vršovické derby je vždy velký svátek, tentokrát však bude poznamenaný tím, že Bohemka bude v Edenu domácím klubem. „Také bychom raději hráli v Ďolíčku, ale realita je taková, že budeme hrát na novém stadionu. Mrzí nás, pokud někteří fanoušci na stadion nedorazí. Nejvíce by Bohemce pomohli, když budou na stadionu a budou podporovat kluky,“ říká trenér Pavel Hoftych. V tomto názoru je klub jednotný, podporuje ho i kapitán Radek Sňozík. „Chápu lidi, Ďolíček k Bohemce patří. Cítíme to všichni podobně, ale přesto jsme s Bohemkou zůstali. Teď Bohemce nejvíce pomůže to, když lidi přijdou na stadion a budou nás povzbuzovat.“

Ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl vidí celou situaci podobně. „My žádné protesty zakazovat nemůžeme, ani sami fanoušci v tomto nejsou jednotní. Nejvíce toho Bohemka vždy dokázala, když bojovala společně. Proto bychom byli rádi, abychom měli na prvním místě klub a jeho podporu na stadionu. Nemůžeme nikoho přemlouvat, je to věcí každého z nás, jak se k situaci postaví. Ale právě nejednota celý klub oslabuje. Věřím, že fanoušci si na zápasy Bohemky cestu najdou a Bohemka bude mít důstojné domácí prostředí. Bohemka hraje v Synot Tip Aréně, to je realita, která se v tuto chvíli nedá změnit. Bohemka zároveň hraje ligu a má slušný ligový kádr, což není samozřejmost. Na tom chceme stavět a když se postavíme na nohy, tak pak můžeme myslet dál,“ dodává Přibyl.

„Vážíme si každého fanouška, který Bohemce fandí, ať přijde nebo ne. Jen chceme dát lidem najevo, že stojíme o jejich podporu a že nám není lhostejné, kolik lidí na stadionu bude. My s realitou, kde hrajeme, v této chvíli nic neuděláme. Můžeme se jen rozkládat vzájemně zevnitř a to nikdo nechce, jen naši protivníci si to přáli,“ dodává Přibyl.