Co vše čeká Vršovice...

V pátek v podvečer se bude především hrát fotbal, čekají se i protesty fanoušků.

Co vše čeká Vršovice...

Gambrinus liga začíná. Hned v prvním zápase se představí fotbalisté Bohemians 1905. V prestižním vršovickém derby se utkají se Slavií, ale tento zápas nebude jen tradičním soubojem dvou tradičních rivalů. Výkop v utkání je v 17:30, přímým přenosem ho vysílá TV NOVA.

Přípravy na samotné utkání už v Synot Tip Aréně pokračují několik dní. V pátek budou veškeré práce finišovat. Hráči si trávník arény vyzkoušeli při tréninku ve čtvrtek v podvečer v čase zápasu, Slavia jako hostující celek trénovala na vedlejším hřišti. Klokani se sejdou v Ďolíčku dopoledne a do Edenu se přesunou až dvě hodiny před zápasem.

Stadion otevře své brány v 16:00, tedy hodinu a půl před výkopem. Ovšem ne všichni fanoušci, kteří v pátek do Edenu přijdou, půjdou na přímo na stadion. Část fanoušků se utkání nechce zúčastnit a chystají se na pochod z Edenu do Ďolíčku, který začne v 17:00. V Ďolíčku se žádný program nechystá, stadion bude zavřený a otevře se až při návratu fotbalistů ze zápasu. Fanoušci, kteří chtějí jít na fotbal, se nemusí cítit ohroženi. Na celou akci bude dohlížet přes 200 policistů a uvnitř stadionu přibližně 170 pořadatelů.

„Nebude to standardní zápas a celá Bohemka i její hráči chápou nespokojenost fanoušků s odchodem z Ďolíčku. Situace je však taková a my chceme pro zachování klubu udělat z tohoto pohledu maximum, proto pokračujeme v nastoupené cestě i na jiném stadionu. Akce fanoušků Bohemka nebude blokovat, jen nechceme, aby to narušilo bezpečnost ostatních fanoušků a samotných fotbalistů. Věříme, že se zápas odehraje v důstojné atmosféře a když už dojde k protestům fanoušků,tak že to bude mít do budoucna pozitivní vliv na vývoj situace okolo obou klubů,“ vyjádřil přání Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.