Bohemka je připravena, opory prodloužily smlouvy

Novou smlouvu podepsal trenér Hoftych, své působení prodloužili i Nikl, Kaufman a další.

Bohemka je připravena, opory prodloužily smlouvy

Bohemka má za sebou úspěšnou generálku se Sokolovem, v posledních dvou zápasech nastřílela osm gólů, ale Slavia je neméně úspěšná a závěr přípravy se jí také povedl. V červenobílém dresu se proti Klokanům představí i někteří bývalí miláčci zelenobílých tribun – Standa Vlček nebo Karol Kisel. I Bohemka ovšem představí své hvězdy.

Během letní přípravy se Bohemce podařilo udržet všechny opory. Marek Nikl podepsal novou dvouletou smlouvu. „Markovi skončila smlouva, kterou podepsal po přestupu z Norimberku. Velmi si vážíme toho, že v Bohemce pokračuje dále i v podmínkách, které v současné době klub provázejí. Marek byl profesionálním hráčem jen dvou klubů – Bohemky a Norimberku. Jeho oddanost je pro nás zavazující. Marek patří k nejlepším stoperům v lize a věříme, že to prokáže i v dalších dvou letech. Jednání o prodloužení jeho smlouvy jsme dotáhli před několika dny,“ popsal ředitel Lukáš Přibyl stvrzení jednoho z nejdůležitějších kontraktů letního období.

Dvouletou smlouvu podepsal i Jiří Kaufman. Zkušený záložník, který rovněž prošel bundesligou v Bohemce dosud hostoval. Bohemka ho nyní získala na přestup z Hradce Králové a vyhlášený exekutor přímých kopů se Bohemce upsal na dva roky. „Post středního záložníka je pro nás po odchodu Honzy Morávka velkým problémem. Jirka Kaufman se na tomto postu postupně zlepšoval a jarní výkony nás přesvědčily o tom, abychom investovali do jeho dalšího působení v Bohemce. Věřím, že bude pro Bohemku ještě větším přínosem než v minulé sezoně,“ dodává Přibyl.

Pro mnoho hráčů bylo ale důležitou podmínkou setrvání trenéra Pavla Hoftych. I on se rozhodl pokračovat v těžkém boji nejen se soupeři, ale se všemi problémy, které Bohemka má. Ačkoliv měl zajímavé nabídky ze Slovenska, rozhodl se zůstat v Praze a stejně jako celý jeho realizační tým podepsal smlouvu na další rok. Bohemka si tak smluvně zajistila všechny důležité osoby sportovního úseku – trenéry i klíčové hráče. „Jednání probíhala prakticky celé léto. Situace se stěhování tomu určitě nepřidala, ale nakonec u všech převážil názor, že Bohemka je velká tradice a stojí za to, za ni bojovat. Před sportovním úsekem stojí především sportovní cíle a zápasy na hřišti. Tam je hlavní práce celého týmu. My jako vedení se musíme postarat o to, aby byli všichni odměňováni včas a dle zásluh a aby na tým nedoléhala nejasná situace mezi fanoušky ohledně stěhování do Edenu,“ řekl ředitel Bohemians 1905.

Na první zápas se Slavií je Bohemka připravena. „Až zápas ukáže, jak se povedla letní příprava. Ale Slavia bude hodně těžký soupeř, navíc se zápas bude hrát v divné atmosféře okolo stadionu. Může to skončit jakkoliv, s nějakými typy a prognózami jsem na začátku sezony hodně opatrný,“ dodává trenér Pavel Hoftych, kterému v zápase budou chybět zranění Pavel Lukáš, Jan Štohanzl a Vitalij Trubila, který nemůže hrát kvůli dohodě klubů, protože je v Bohemians na hostování ze Slavie.