Kvalitní výkon a bod i v deseti

Bohemka uhrála v 1. kole Gambrinus ligy remízu se Slavií 1:1.

Kvalitní výkon a bod i v deseti

Gambrinus liga začala zápasem Bohemians 1905 - Slavia. Okolo utkání bylo hodně emocí nejen kvůli sportovní rivalitě, ale i kvůli tomu, že Bohemka hrála v Synot Tip Aréně první zápas jako domácí tým a hned proti tradičnímu "obyvateli" Slavii. Utkání se ale nakonec odehrálo bez jediného incidentu, na stadion dorazilo 5 623 fanoušků, což určitě není tradiční návštěva na vršovickém derby. Jedná se sice o ligový průměr z minulých let, ale oproti poslednímu vzájemnému zápasu je to třetinová návštěva. Na úbytek fanoušků měla určitě vliv atmosféra okolo stěhování i okolo samotného zápasu, na samotných pochod pak dorazily přibližně dvě stovky fanoušků Bohemky.

Samotný zápas začal bez komplikací a na stadionu se povzbuzovalo slušně. Lepší náladu měli od počátku Klokani, kteří vedli už po 60 vteřinách 1:0. Hartig založil akci, Moravec odcentroval před branku a Bartek z první zavěsil. Krásná akce na úvodu utkání i celé ligy. Bohemka využila psychické výhody a byla na začátku lepší. Ovšem Slavia se dočkala brzké odpovědi v podobě sóla Kisela, které úspěšně zakončil v 17. minutě. Stav 1:1 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu, i když herní převahu měla Slavia a šance byly na obou stranách.

Klokani dohrávali dvacet minut v deseti po vyloučení Rychlíka, který dostal druhou žlutou. Hrálo se v úmorném vedru, přesto byl k vidění velmi dobrý fotbal a Bohemka se často pouštěla i do ofenzivních kombinací a měla šance. Slibný úvod sezony začal bodovým ziskem proti Slavii.