Bod bereme, řekl Hoftych

Dali jsme první gól, máme první bod, vše v prvním kole.

Stejně jako v minulé sezoně, tak i tentokrát skončil zápas Bohemka – Slavia remízou 1:1. Tehdy byl v hlavní roli sport, tentokrát se do popředí dostaly protesty fanoušků proti stěhování Klokanů do Edenu. Přesto trenéři po zápase hodnotili především zápas, který na začátek sezony a přes úmorné vedro přinesl nebývale kvalitní podívanou.

Bohemka vstoupila do sezony hodně zostra. V základní sestavě se objevila jedna letní posila – na postu defenzivního záložníka Igor Držík a svoji práci odvedl kvalitně. Ale hned v první minutě byla pozornost upřena na jiné hráče. Hartig se skvěle uvolnil, poslal do křídla na Moravce, jehož přízemní centr uklidil z první k tyči David Bartek. Skvělá akce, skvělý úvod. „Podařil se nám hned první útok. Oba krajní záložníci jsou dobře rychlostně vybavení a teď to potvrdili. Honza Moravec šel už během jara nahoru, v létě to pokračovalo a věřím, že ta tendence bude pořád stejná,“ pochválil mladé odchovance Bohemky kouč Pavel Hoftych.

Bohemka v prvním poločase předvedla více podobných útočných akcí, přesto se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu. V 17. minutě totiž Kisel dostal přihrávku mezi stopery, byl úplně sám před Sňozíkem a s přehledem zakončil po zemi. „Byli jsme připraveni na to, že Slavia nás bude přehrávat kombinačně a dostane nás pod tlak. Na to jsme se celý týden připravovali a vyplatilo se to. Po Kiselově brance už jsme Slavii do vážnější kombinační akce nepustili,“ dodal kouč Hoftych, který byl s konečnou remízou spokojený. „Bod se Slavií beru, i když jsme byli jako doma, ale Slavia tady hraje mnohem déle, takže jsme se spíše my přizpůsobovali zdejšímu prostředí. Je to dobrý start do sezony a výkon je příslibem do budoucna,“ dodal Hoftych, jemuž se povedla všechna tři střídání – Škoda, Nešpor i Štohanzl výrazně oživili hru a mohli z brejků ještě nebezpečně ohrozit branku Slavie.

Posledních dvacet minut dohrávala Bohemka bez vyloučeného Jiřího Rychlíka, který musel po druhé žluté kartě ze hřiště. Ani během přesilovky se však Slavia nedostala do výrazné šance. „Kluci skvěle takticky zvládli závěr, kdy jsme nepustili Slavii do kombinace,“ pochválil své svěřence trenér Hoftych, který už teď ví, že v příštím zápase nemůže počítat s Rychlíkem, protože dostane automaticky trest minimálně na jeden zápas. V Hradci Králové se tak v pondělí 26. 7. s největší pravděpodobností objeví na levém kraji obrany Daniel Nešpor, který přišel na hostování z Vlašimi.

Trenér Slavie Karel Jarolím byl spokojený s vyrovnáním Kisela, už méně pozitivně hovořil o závěru utkání. „Absolutně jsme nezvládli početní převahu. Měli jsme být trpěliví, hledat prostor po zemi. To se nepodařilo, kluci to chtěli uchvátat, snažili se rozhodnout co nejdřív. Měli jsme to sehrát jiným způsobem,“ řekl slávistický kouč.