B-dorost porazil Teplice 3:2

Další vítězství staršího dorostu v přípravě.

B-dorost porazil Teplice 3:2

Klokani i ve třetím přípravném utkání uspěli, když zdolali severočeského soupeře v krasném prostředí v Modré 3:2. Utkání ze začátku vypadalo lépe pro Klokany, kteří na svého soupeře vlétli a připravili si zajímavé příležitosti, ze kterých však neskórovali. Postupně se hra vyrovnávala a i tepličtí začali vystrkovat růžky. Gólovou šanci si ale proti pozorné obraně Bohemians nevypracovali. Ve 29. minutě se bojovník Slánský řítil za téměř beznadějně ztraceným míčem, šel do souboje s brankářem a odměnou za odvahu mu byl vstřelený gól, který docílil obloučkem přes zkoprnělou teplickou obranu. Obrovskou příležitost měl Vobořil, ale nezamířil přesně. Utkání bylo však v těchto fázích nesourodé a vršovičtí hráli zatím nejhorší partii v letní přípravě. Přesto soupeře k ničemu nepouštěli a aktivním vysunutým presinkem nutili domácí k dlouhým nakopávaným balonům. K jednomu z nich se dostal po ojedinělé chybě útočník Teplic a srovnal skóre, které vydrželo až do poločasové přestávky.

Do druhé půle vstoupili zelenobílí opět jako polití živou vodou a hned si vypracovali obrovskou příležitost, střela Krause po krásné kombinaci ale mířila jen centimetry od pravé tyče. Poté se hra opět spíše vyrovnala, přesto byli Pražané nebezpečnější, třikrát se do gólu řítil aktivní Havel, ale ani jeden nájezd proti brankáři nevyšel. Přesto si to Milan později vynahradil. Nejprve se však soupeř po zaváhání obranné čtveřice dostal do vedení, aby však o necelou minutu později bylo opět srovnáno. A prsty v tom měl Brožík, který asistoval Krausovi. A v 79. minutě to byl opět štírek Havel, který po vyšachování teplické obrany asistoval u gólu Brožíka. Bohemka vyhrála na severu Čech 3:2, a ukázala ve hře pozitiva i negativa, na kterých je třeba pracovat.



FK Teplice - Bohemians 1905 2:3 (1:1)

Branky Bohemians: 29. Slánský, 57. Kraus, 79. Brožík
Sestava Bohemians: Bricín (46. Smrčka) - Plamínek (46. Kopřiva), Egert (46. Špůrek), Žaloudek (46. Hejno), Malina (46. Košata) - Trýzna (70. Slánský), Dolejš (70. Egert), Vobořil (46. Kraus) - Jiskra (46. Brožík), Slánský (40. Horáček), Barták (46. Havel)