Další týden přípravy má C-dorost za sebou

Klokani v týdnu sehráli tři přípravná utkání, v neděli míří na soustředění.

Další týden přípravy má C-dorost za sebou

Svěřenci trenéra Pačandy mají za sebou druhý týden letní přípravy, ve kterém sehráli další tři přípravná utkání. V úterý mířilo mužstvo do Roudnice nad Labem, kde podlehlo místnímu B-dorostu 4:1 (3:1). Ve středu čekal na Klokany Motorlet a vršovičtí si se soupeřem ze soutěže poradili vysoko 6:0 (3:0). Třetí přípravné utkání se odehrálo v Psárech proti Libuši, která byla převážně tvořena ročníkem 93. C-dorost toto utkání také vyhrál, když obracel vývoj skóre ve svůj prospěch v závěrečných minutách. Utkání skončilo výhrou 2:1 (0:0).
Mužstvo nyní čeká herní soustředění v Uherském Brodě, kam míří v neděli společně s D-dorostem. Na Klokany čeká po cestě přátelské utkání v Jihlavě, dále se pak obě mužstva utkají se slovenskými mužstvy z Trenčína, Trnavy, Dubnice a Nitry.

Roudnice nad Labem (93) – Bohemians 1905 4:1 (3:1), 20.7.2010 – Roudnice
Utkání se hrálo opět za vysoké vedra. V brance jsme měli poprvé k dispozici Janouška, který se bohužel nestačil ani rozkoukat a v 7. minutě inkasoval, když prošel trestný kop zdí. Ve 27. minutě se nám podařilo vyrovnat Slavíkem, který dokázal tváří v tvář překonat brankáře. Naše hra ovšem byla bez pohybu a plna nepřesností, z čehož těžil silově lépe vybavenější soupeř. I díky tomu jsme příliš mnoho faulovali na své polovině a domácí to dokázali trestat. Do poločasu přidali další dvě branky po trestných kopech a vyhraném hlavičkovém souboji.
Druhý poločas byl z naší strany povedenější, ale stále plný rezerv. Roudnice trefila tyč, na druhé straně se ozvalo břevno. Předvedli jsme několik dobrých kombinací po zemi, ale nedařila se finální přihrávka. Domácí jasně dominovali vzdušnému prostoru a poslední branku přidali v závěru utkání, opět ze standardní situace hlavou.
Hráči si stále zvykají na nové funkce v mužstvu a nové spoluhráče, hráči ročníku 95 také na tvrdší dorosteneckou hru.

Branky: 27. Slavík – 7., 35., 40, 82.
Sestava 1. poločas:
Janoušek – Dufek, Pechr, Klement, Nováček – Matějka, Bulíček, Rothe P., Michálek – Slavík, Artemuk
Sestava 2. poločas: Janoušek – Vostárek, Pechr, Klement, Nováček (55. Hroník) – Jasz, Skipala, Bulíček (60. Rothe P.), Pospíšil – Slavík (60. Artemuk), Zvoníček

SK Motorlet Praha – Bohemians 1905 0:6 (0:3), 21.7.2010 – Třebotov
Hned ve středu nás čekalo další přípravné utkání, tentokrát proti nám stál soupeř ze soutěže Motorlet. Vstup do utkání byl velmi zvláštní. Motorlet neproměnil obrovskou šanci v 1. minutě a mi to dokázali potrestat. Ve druhé minutě nás totiž dostal do vedení Skipala. Motorlet nedokázal proměnit ani svojí další šanci v 10. minutě. Po naší chybě pálil soupeř z hranice vápna, ale Janoušek vytáhl dobrý zákrok. Dále bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Motorlet nekladl příliš velký odpor, a tak i naše pomalá hra v chůzi na soupeře stačila. Hrálo se tedy spíše na polovině Motorletu a do poločasu přidal branku Zvoníček a podruhé se trefil Skipala.
Po přestávce hra vypadala obdobně, tedy utkání se nehrálo v kdovíjakém tempu, náš přechod do útočné fáze byl kostrbatý a pomalý. Ovšem i to stačilo na neškodného soupeře a Skipala tak mohl završit hattrick. Další dvě branky pak přidal Artemuk a utkání jsme tedy vyhráli 6:0.
Utkání posloužilo jako lepší trénink, kdy si kluci mohli zkusit souhru pod tlakem, ale utkání nemělo vysokou úroveň.

Branky: 2., 23. a 43. Skipala, 16. Zvoníček, 53. a 69. Artemuk
Sestava 1. poločas: Janoušek – Vostárek, Pechr, Klement, Nováček – Pospíšil, Skipala, Bulíček, Rothe P. – Zvoníček, Slavík
Sestava 2. poločas: Janoušek (60. Semerád) – Jasz, Pechr, Klement, Dufek – Matějka, Richtrmoc, Hroník, Skipala – Slavík (55. Michálek), Artemuk

FSC Libuš (93) – Bohemians 1905 1:2 (0:0), 23.7.2010 – Psáry
Úvod utkání jsme měli povedenější, ovšem první velkou šanci měla Libuš, a tak Janoušek musel vytáhnout zákrok, kterým ukázal, že to s ním dnes soupeř bude mít hodně těžké. Snad příjemnější počasí, snad zlepšení výkonů, ovšem výsledkem byl zlepšený herní projev. Hrou po zemi na jeden či dva doteky jsme dokázali překonávat obranu soupeře a dostávat se tak do šancí. Libuš dominovala ve vzduchu a mi ze občas nechali strhnout a ve vzduchu o míče přicházeli. K vidění bylo celkem mnoho šancí na obou stranách. My nedokázali trefit branku, Libuš přiváděl k šílenství Janoušek.
Druhý poločas jsme chtěli ještě více hrát po zemi a to se v celku dařilo. Díky tomu jsme získávali převahu, ovšem naše rychlé výpady jsme stále nebyli schopni dotáhnout do konce, tedy k brance. Když bylo nebezpečí na druhé straně, Janoušek vytahoval střelu na tyč a se stříleným centrem si také dokázal poradit. Soupeř se ale přeci jen dostal do vedení. Po rohovém kopu zůstal osamocen hráč na zadní tyči a z voleje propálil vše co mu stálo v cestě. Kluci ovšem nic nezahodili a dále pracovali. Hráli po zemi a šance přicházeli. Závěr utkání měl ve své režii Zvoníček. Nejdříve vyslal za obranu Pospíšila, který dokázal vyrovnat a za minutku byl Zvoníček důrazný a dokázal dostat míč do branky.
Utkání jsme tedy otočili ve svůj prospěch v posledních chvílích a je dobré, že kluci šli za vítězstvím až dokonce. Dařila se i hra po zemi, kluci měli chuť hrát a pomoct si mezi sebou, hráli jako tým. I když se občas v kombinaci objevila hrubá chyba, soupeř ji nedokázal řádně potrestat, nebo nás podržel výborně chytající Janoušek.

Branky: 65. – 78. Pospíšil, 79. Zvoníček
Sestava 1. poločas: Janoušek – Vostárek, Pechr, Klement, Nováček – Skipala, Richtrmoc, Rothe P., Bulíček – Slavík, Artemuk
Sestava 2. poločas: janoušek - Jasz, Pechr, Klement, Nováček – Matějka, Richtrmoc (60. Bulíček), Rothe P. (47. Hroník), Pospíšil – Zvoníček, Artemuk (60. Slavík)