C-dorost na úvod soustředění podlehl Jihlavě

Vysočina Jihlava – Bohemians 1905 2:0 (0:0).

C-dorost na úvod soustředění podlehl Jihlavě

Do utkání, které se díky nepřízni počasí v posledních dnech hrálo na umělé trávě, jsme vstoupili lépe než domácí. První střelecký pokus si připsal Bulíček, který zkoušel štěstí z 25 metrů, ale domácí brankář byl připraven a střelu vyrazil. Jihlava se osmělila až po deseti minutách, ale naše zaváhání nedokázala využít. O chvilku později jsme se opět dopustili zbytečné chyby v obranné řadě a po nepřehledné situaci se odrazil míč Janouškovi od tyče do náruče. Nám se dařilo domácí obranu překonávat kombinací po zemi, jen se nedařilo zakončení. Nejdříve po centru Artemuk nemířil hlavou dobře a zanedlouho se po výkopu Janouška a chybě domácí obrany řítil na branku Zvoníček. Ovšem nebyl dostatečně rychlý s míčem a obránce jej o něj připravil. Na druhé straně zachraňoval situaci skluzem před domácím útočníkem Nováček. Od 25. minuty se hra změnila. Přestali jsme hrát po zemi, podstupovali mnoho soubojů a často faulovali. Až v závěru první půle se nám podařilo opět zahrát několik akcí. Dvakrát se pokusil zakončovat Petr Rothe levou nohou, ale střely byly zblokovány. Z velké dálky pálil i Klement, ale branku minul.
Do druhé půle jsme tradičně prostřídali. Tempo opadlo na obou stranách a hra byla neurovnaná. Nedařilo se nám kombinovat a v osobních soubojích jsme faulovali. Až v 56. minutě jsme předvedli kloudnou akci na jejímž konci byl Skipala, který vyslal z úhlu polostřelu/polocentr, který ovšem skončil mimo branku. V 60. minutě jsme po rohovém kopu inkasovali. Nepodařilo se nám dobře pokrýt domácího vysokého hráče, který se dokázal hlavou prosadit. Za dalších pět minut se ozvala po dalekonosném pokusu domácích spojnice naší branky. Bohužel domácí dokázali své vedení navýšit po naší zbytečné chybě. Nejdříve Janoušek špatně vyřešil malou domů a odevzdal míč soupeři. Následně se domácí dostali k zakončení a Pechr zahrál v pokutovém území rukou. Následnou penaltu Jihlava bezpečně proměnila. Ve druhém poločase jsme nebyli příliš nebezpeční, až v jeho závěru. První střelu druhé půle mezi tyče vyslal až v 77. minutě Skipala, brankář byl ale na místě. Za okamžik mířil do vápna Jaszův centr, ovšem Artemuk míč jen lehce tečoval opět do náruče domácí brankáře. V poslední šanci se po autovém vhazování ocitl Slavík, ale jeho střelecký pokus vytěsnil brankář na rohový kop.
Máme za sebou první utkání bez vstřelené branky, v koncovce jsme byli málo nebezpeční a měřítko snese pouze úvodní část prvního poločasu. Ve hře jsme měli několik hluchých míst, respektive bylo jen několik světlých okamžiků a bohužel jsme opět inkasovali ze standardních situací.

Branky: 60. a 68. (pen.)
Sestava 1. poločas: Janoušek - Vostárek, Pechr, Klement, Nováček - Matějka, Richtrmoc, Rothe P., Bulíček - Zvoníček, Artemuk
Sestava 2. poločas: Janoušek - Jasz, Pechr, Klement, Nováček (50. Hroník) - Pospíšil, Richtrmoc, Bulíček, Skipala - Slavík, Zvoníček (69. Artemuk)