Prohospodařili jsme první půli

Trenér Hoftych vyčítal hráčům bojácnost v ofenzívě.

Řádně rozladěn dorazil na tiskovou konferenci po utkání trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. Rozčílil ho výkon týmu v 1. poločase utkání v Plzni. „Místo, abychom na domácí vlétli a hráli důrazně, tak jsme vyčkávali a prohospodařili jsme celý první poločas. Hra směrem dopředu byla hrozná,“ hřímal kouč. O přestávce vyměnil nevýrazného Kaufmana, hra se vyrovnala a Bohemka v závěru dokonce sahala po bodu. „To už bylo pozdě, přesto jsme mohli vyrovnat,“ řekl trenér Bohemky.

Klokani se museli obejít bez kapitána Radka Sňozíka, který se zranil na dopoledním tréninku. „Srazil se ve skrumáži a nemohl ani pořádně chodit. Jel s námi do Plzně, ale nastoupit nemohl,“ popsal situaci brankářské jedničky trenér Hoftych. V brance ho nahradil Václav Marek, na lavičku usedl Jiří Havránek. „Do příštího týdne by měl být v pořádku,“ vyřkl prognózu kouč Bohemians. Ve Štruncových sadech chyběl nejen kapitán, ale i jeho zástupce stoper Marek Nikl. „Ve čtvrtek už to vypadalo, že bude fit, ale pro změnu si natáhl sval. Nicméně oba defenzivní hráče se nám podařilo dobře nahradit, Lukáš i Marek odehráli dobrý zápas. Čekal jsem, že absence dvou opor tým semkne a budeme ještě více agresivnější, ale stal opak. Směrem dopředu jsme byli ustrašení a nepřinutili jsme domácí k chybám.“

Utkání zlomil první gól těsně před pauzou, Plzeň skórovala ve 44. minutě. „Bylo to pro nás důležité, ve druhé půli už se nám mohlo hrát lépe,“ poznamenal trenér domácích Pavel Vrba. „Myslel jsem, že utkání už dohrajeme v klidu, zvláště, když jsme dali druhý gól. Ale v závěru nám začaly trochu docházet síly a navíc jsme udělali zbytečnou chybu, když Kolář založil protiútok soupeře,“ posteskl si Vrba. „Já bych chtěl naopak vypíchnout zakončení Martina Nešpora, který situaci dobře vyřešil a ještě jsme mohli vyrovnat,“ dodal Hoftych.

Bohemka poprvé v sezoně prohrála. V Plzni podala nejslabší výkon, přesto ještě sahala po bodu. Plzeň potvrdila výborný vstup do sezony a vyhoupla se do čela tabulky.