C-dorost má za sebou náročné soustředění

Klokani se z Moravy vrátili s bilancí 1 výhry a 4 proher.

C-dorost má za sebou náročné soustředění

Svěřenci trenéra Pačandy v uplynulém týdnu absolvovali herní soustředění v Uherském Brodě. Již po cestě C-dorost prohrál s Jihlavou 2:0 (o utkání jsme již informovali) a v místě jej čekala každý den náročná utkání. Zelenobílí se postupně utkali se slovenskými celky Trenčína, Trnavy, Dobnice nad Váhom a Nitry. Do utkání zasáhlo 19 hráčů, Tomáš Rothe z důvodu zranění stále nemohl nastoupit a Horký s Kabíčkem na soustředění ze zdravotních důvodů necestovali. Nyní čeká hráče volný víkend a další týden v Praze, který v pátek vyvrcholí posledním přípravným utkáním v Kolíně od 13.00 hodin. O další týden později čeká Vršovické první mistrovské utkání s Duklou Praha, které se odehraje na hřišti v Ruzyni v sobotu 14. srpna od 12.30 hodin.

Bohemians 1905 – Trenčín 1:3 (1:2), 26.7.2010 Uherský Brod – Újezdec

První utkání se slovenským soupeřem. Od počátku měli hosté převahu, byli důraznější a měli lepší pohyb. My jsme působili unaveným dojmem a hra byla plná nepřesností. Trenčín se dostal do vedení z dorážky po 15 minutách, když neudržel Janoušek trestný kop. Za deset minut soupeř využil brejkovou situaci a prohrávali jsme o 2 branky. Do poločasu se nám z ojedinělé akce podařilo snížit, když se krásně z úhlu trefil do šibenice Bulíček.
Ve druhém poločase pokračovala převaha soupeře a z jedné akce se ozvalo břevno naší branky, na které vyrážel střelecký pokus Janoušek. Další branku přidali hosté ve 49. minutě. Nám se nedařilo a pokračovali v nepřesné hře a kostrbatém přechodu do útoku.

Branky: 39. Bulíček – 15., 24. a 49. min
Sestava 1. poločas: Janoušek – Hroník, Vostárek, Klement, Nováček – Pospíšil (22. Bulíček), Richtrmoc, Rothe P., Skipala – Zvoníček, Slavík
Sestava 2. poločas: Janoušek (60. Semerád) – Vostárek (54. Dufek), Pechr, Klement, Nováček – Zvoníček (60. Hroník), Bulíček Richtrmoc, Skipala (63. Vostárek) – Artemuk, Slavík

Bohemians 1905 – Trnava 1:3 (1:2) , 27.7.2010 Uherský Brod – Újezdec

Ihned další den nás čekal soupeř z Trnavy. Úvod utkání určil ráz celému utkání. Nejdříve jsme nebyli dostatečně důrazní a z následného centru šli hosté ve druhé minutě do vedení. Zanedlouho však bylo srovnáno. Po autovém vhazování vybojoval Richtrmoc míč a vyslal Slavíka do úniku, který se nemýlil. To ovšem nebylo vše a východní sousedé se dostali v 5. minutě opět do vedení. Pechr se nechal předskočit a střelecký pokus z dobrých 25 metrů nedokázal Janoušek zkrotit a pod jeho tělem skončil míč v sítí. Navíc si Janoušek pochroumal kyčel a do druhé půle nebyl schopen nastoupit. Trnava měla výškovou převahu, my byli pomalí v práci s míčem a nedůrazní. Soupeř si ale mnoho šancí nevypracovával. Po hezké kombinační akci střílel Klement, později mířil Nováček hlavou dvakrát do břevna.
Ve druhém poločase jsme si vypracovali brankové příležitosti, z nichž několik šlo označit jako tutovky. Ale bohužel ani Slavík, ani Zvoníček své šance neproměnili. Na druhé straně nás několika zákroky podržel Semerád. Místo vyrovnání ovšem přišel faul v našem pokutovém území, když Klement špatně reagoval na pohyb soupeře a o penaltě nebylo diskuzí. Do konce utkání jsme se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale branku se vsítit nepodařilo.

Branky: 3. Slavík – 2., 5. a 68. min (pen)
Sestava 1. poločas: Janoušek – Jasz, Řezníček, Klement, Nováček – Matějka, Pechr, Richtrmoc, Bulíček – Artemuk (35. Zvoníček), Slavík
Sestava 2. poločas: Semerád – Vostárek, Řezníček (60. Hroník), Klement, Nováček – Matějka (58. Pospíšil), Pechr, Rothe P., Skipala - Zvoníček, Slavík

Bohemians 1905 – Dubnica n. V. 1:0 (0:0) , 28.7.2010 Uherský Brod – Újezdec
Ve středu nás čekal další slovenský soupeř, tentokráte Dubnica nad Váhom. Náročný program soustředění dával klukům zabrat, a tak jsme dopoledne zvolili regenerační trénink, který odpoledne přinesl své ovoce. Hra byla plná vzdušných soubojů a kluci se uchylovali k nakopávání. I když nebylo k vidění bůhvíjaké fotbalové představení, soupeř jsme dokázali porazit. Na konci prvního poločasu vytahoval brankář Slavíkův pokus na břevno, ovšem ve druhém poločase se nám již podařilo branku vsítit. Skipala nahrál Slavíkovi a jeho zakončení dorazil do odkryté branky Pospíšil.
Branka: 65. Pospíšil
Sestava 1. poločas: Semerád – Hroník, Řezníček, Klement, Nováček – Matějka, Pechr (23. Richtrmoc), Rothe P., Bulíček – Zvoníček, Slavík
Sestava 2. poločas: Semerád – Vostárek, Pechr, Klement, Dufek – Jasz, Richtrmoc, Bulíček, Pospíšil – Artemuk, Skipala

Bohemians 1905 – FC Nitra 0:1 (0:1) , 29.7.2010 Uherský Brod – Újezdec
Páté utkání v pátém dnu, ale i tak jsme chtěli vyhrát. Ač unaveni a s několika šrámy, do utkání jsme nastupovali s cílem nechat na hřišti všechno, nedarovat soupeři nic zadarmo a šáhnout si na dno sil s vidinou 3 volných dní. Utkání se odehrávalo ve vysokém tempu ale bez větších šancí, spíše mezi vápny. V prvním poločase jsme se dostali do zakončení jen zřídka. Největší příležitosti měli Matějka a Pospíšil, ovšem mířili oba shodně nad branku. U nás v brance úřadoval Semerád, který kryl pokusy hostí. Pouze jedno prošel pod jeho tělem míč do branky, a tak Nitra vedla v poločase 1:0.
Ve druhém poločase se pokračovalo ve hře mezi vápny s ojedinělými výpady na obou stranách. Nás trápili časté ztráty míče při přechodu do útočné fáze. Až v posledních minutách jsme hosty uzamkli u vlastního vápna, ale z tlaku jsme se dokázali dostat jen k jedné vážnější šanci. Po rohovém kopu a opětovném centru jsme nedokázali tečovatmíč před brankářem. Ani další dva rohové kopy jsme nedokázali zužitkovat a neujmula se ani rána Klementa, kterou vyrazil brankář na další rohový kop.

Branka: 25. min
Sestava Bohemians: Semerád (60. Janoušek) – Řezníček (60. Vostárek), Pechr, Klement, Nováček – Pospíšil (60. Pospíšil), Matějka, Rothe P. (60. Hroník), Skipala (60. Dufek) – Slavík (40. Zvoníček), Artemuk (60. Slavík)