Talent se poprvé trefil - Martin Nešpor

Martin Nešpor zaznamenal v Plzni svůj první ligový gól.

Talent se poprvé trefil - Martin Nešpor

Když se trenéři rozhodovali, jaké udělají změny o přestávce zápasu v Plzni, padla volba na mladého Martina Nešpora. „Na vystřídání bylo hned několik hráčů z ofenzívy. Rozhodli jsme se nasadit Martina. Poslední utkání za rezervu hrál dobře, i den předtím za béčko se prezentoval dobrým výkonem,“ zdůvodnil nasazení dvacetiletého útočníka trenér Pavel Hoftych. A Nešpor se trenérů za důvěru odvděčil prvním ligovým gólem.

Dosud měl spíše pověst raubíře, který někdy až přehnaně dojíždí souboje a sbírá žluté karty. Ve svém prvním utkání v lize se nachomýtl ke zranění Řepky. Bohemka tehdy uhrála na Letné bezbrankovou remízu 0:0. Od té doby si připsal ještě dalších šest ligových startů, ale jen na pár minut. V minulé sezoně měl na kontě 76 prvoligových minut, letos už je to celkem 49. „Určitě bude dostávat další příležitosti. Už by je dostal v minulé sezoně, ale přibrzdilo ho zranění a mladý hráč s jeho schopnostmi musí do zápasu nastupovat stoprocentně připravený. Poprvé zranění úplně nedoléčil, pak se z toho poučil. Teď je v pořádku, má natrénováno, takže může prodat svoji agresivitu,“ říká o něm kouč Bohemians.

Do myslí fanoušků a do statistik se Martin Nešpor zapsal v 84. minutě utkání v Plzni. Dostal přihrávku od Škody a z levé strany se řítil na plzeňského brankáře. Pravačkou ho zkušeně obstřelil a uklidil míč k tyči. „Je to super, ale mnohem raději bych byl, kdybychom remizovali. Takhle je ten gól k ničemu. Fotbal hraje na hřišti jedenáct hráčů za jeden tým, můj gól ale pro tým nakonec nic neznamenal, takže se spíše těším, až budeme bodovat a já se k tomu třeba i trefím,“ řekl po utkání Martin Nešpor, jehož premiérová ligová trefa soutěží v České televizi i o nejhezčí gól týdne.

„Nešpor svoje úkoly na hřišti splnil a gól si zasloužil. Chyběla nám agresivita a on ji přinesl, čímž v závěru strhl i ostatní. Někdy mu vytýkáme, že do soubojů chodí bez rozmyslu a bez šance trefit balón, ale to se snad postupem času naučí,“ prohlašuje Pavel Hoftych. Nešpor agresivitou připomíná Lukáše Hartiga, ovšem občas se dopustí školáckých chyb a dostává žluté karty. I v Plzni si něco podobného neodpustil, když „zajel“ do Limberského. Ten mu vynadal, kopačkou mu při pádu poškrábal tvář a Nešpor ještě inkasoval žlutou kartu. Trojitý trest za jeden faul.

Martin Nešpor má nyní v týmu jmenovce Dana, který je v Bohemce na hostování z Vlašimi, ale nepojí je žádný příbuzenský vztah. Martin Nešpor je odchovancem Bohemky a jedním z velkých příslibů do budoucna. „Bude dostávat více šancí, ale musí se ponaučit z chyb a pracovat na sobě,“ dodává trenér Pavel Hoftych.